12 neprijatelja ravnog stomaka

Sezona debelih džempera koji kriju "praznične suvenire" u vidu sala prolazi. Vreme je za za fit liniju, koja se postiže isključivo korigovanjem ishrane

  • 10

Salo na stomaku je najpouzdaniji pokazatelj da vam je zdravlje ugroženo. Ako ste žena, obim struka ne bi trebalo da bude veći od 90, a ako ste muškarac 101,5 centimetara. Ako ste prešišali te brojke, ovo je hrana koju odmah treba da eliminišete s jelovnika.

1. Rafinisane žitarice

Uobičajeni primeri rafinisanih žitarica su beli pirinač, beli hleb i bela testenina. Za razliku od celih žitarica, rafinisane su modifikovane od svog prirodnog oblika i dramatično povećavaju šanse za gojenje.

2. Punomasno mleko

Većina zna da je punomasno mleko loše za liniju, ali i ono smanjene masnoće kalorično je i puno masnoća, tako da će uticati na izgled stomaka ako se redovno konzumira.

3. Gazirana pića

Bez obzira da li se radi o klasičnim ili dijetalnim verzijama gaziranih pića, ako ih budete pili salo je neizostavan rezultat.

4. Mafini

Trebalo bi da znate da jedan mafin sadrži oko 500 kalorija i više od polovine dnevno preporučene količine šećera.

5. Sir

Sir je dobar izvor kalcijuma, ali je i izvor visokog nivoa zasićenih masnoća. Čak i male količine sira mogu sadržati polovinu preporučenog dnevnog unosa masti.

6. Sve namirnice koje sadrže transmasne kiseline

Čak i mala količina trans masti može uticati na vaše zdravlje, ali i povećanje sala oko stomaka. Hrana koja obično sadrži trans masti su pekarski proizvodi, kokice za mikrotalasnu i pržena hrana.

8. Prerađeno meso

Salame, viršle i kobasice mogu biti primamljive, ali najbolje ih je izbegavati ako želite ravan stomak. Mesne prerađevine bogate su kalorijama i zasićenim mastima, pa su jedan od najčešćih uzroka gojaznosti.

9. Čips

Čips od krompira dolazi u desetinama različitih ukusa i jedan je od najpopularnijih oblika brze klope. Ipak, vaš stomak vam neće biti zahvalan što ga jedete. Jako je kaloričan i i pun soli, a i izvor trans masti.

10. Bilo koja hrana s belim šećerom

Hrana bogata rafinisanim šećerom ima malu hranjivu vrednost i puna je praznih kalorija koje povećavaju nivo glukoze u krvi. Rafinisani šećeri su jedan od najpoznatijih izvora jednostavnih ugljenih hidrata, koji podstiču telo da sakuplja masnoće u području abdomena.

11. Alkohol

Sve vrste alkohola ostaviće posledice na izgled vašeg stomaka. Alkohol će usporiti telo da sagoreva masnoće i šećere onemogućavajući oksidaciju lipida. Takođe, sadrži prazne kalorije.

12. So

Konačno, iako sama so neće uticati na to da se ugojite u području abdomena, konzumiranje prevelike količine hrane i pića koja sadrži visoku količinu natrijuma može stvoriti utisak naduvenog stomaka. Problem je što so zadržava vodu u telu, a većina toga će biti zbog čega ćete na druge ostavljati utisak "rane trudnoće".

(Telegraf.rs/Huffington Post)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Thrylos

    2. april 2014 | 14:12

    Treba izbegavati beli hleb ili ga jesti samo prepodne. Sokove izbaciti i piti samo vodu. Slatko, grickalice takođe. Nije teško kad se hoće.

  • Pak

    2. april 2014 | 13:24

    Pa sta da jedem bre?Da zivim od vazduha.Kakve gluposti,po ovome ne jesti nista,ni slatko ni slano ni kiselon itd.....

  • Jeciiliiii

    2. april 2014 | 23:49

    Po njihovoj logici nista nebi trebala jesti,od sutra se spremam za umiranje od gladi :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA