Kafopije imaju veću platu od ljubitelja čaja

Verovali ili ne, izbor između čaja ili kafe može da utiče na platu i vašu popularnost na poslu

  • 0

Kako tvrde stručnjaci, zaposleni koji piju kafu neretko su “usijane glave”, vole da se raspravljaju i žive život “na ivici”. Upravo zato oni češće dobijaju povišice i više zarađuju od svojih kolega koji piju čaj.

Ljubitelji čaja ne predstavljaju toliki materijal za unapređenje, ali su pošteni i pouzdani radnici. Čak 84 odsto ljubitelja čaja su timski igrači, u odnosu na 74 odsto ljubitelja kafe.

Anketu je sprovela kompanija “Zip HidroTap”, koja proizvodi grejače za vodu, a otkrili su i to da šefovi preferiraju kafu, dok su ljubitelji čaja "život i duša" kancelarije. Ljubitelji kafe su manje skloni stresu, ali zato više kasne na posao, uprkos dozama kofeina.

- Većini radnika je neophodna barem jedna šoljica čaja ili kafe koja će im pomoći da prebrode dan, a dobar broj ljudi može odmah da se izjasni da li je ljubitelj čaja ili kafe. Svi znamo da je nekima potrebna prava doza kofeina kako bi započeli dan, dok je drugima više važno to kako je njihov čaj napravljen  objašnjava Nik Tejlor, portparol kompanije “Zip”.

Prosečan čovek popije od tri do četiri šolje čaja ili kafe svakog dana. Ipak, ljubitelji čaja više vole da kombinuju ispijanje s dobrim tračem, a i bolje se slažu s kolegama. Prosečan radnik pravi jedno piće za svoje kolege dnevno, 72 odsto njih tvrdi kako im je kofeinsko piće potrebno da bi ih razbudilo i motivisalo.

(Telegraf.rs / kliX.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA