Đorđevićevih 20 odabranih bez Bobija Marjanovića!

Selektor Srbije saopštio imena onih koji su kandidati za odlazak na Mundobasket

  • 49

Najbolji košarkaš ligaškog dela Super lige u Srbiji Boban Marjanović nije se našao na spisku od 20 imena koje će Aleksandar Đorđević voditi na pripreme uoči Svetskog prvenstva u Španiji.

Na njemu se nalaze:

Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Novica Veličković (svi Mega Vuzura), Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Bogdan Bogdanović (Partizan), Marko Simonović, Luka Mitrović (Crvena zvezda), Vladimir Štimac, Stefan Marković (Unikaha), Miloš Teodosić, Vladimir Micov (CSKA), Nenad Krstić (EFES pilsen), Vladimir Lučić (Valensija), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Miroslav Raduljica (Milvoki), Dejan Kravić (Teksas Tek), Ognjen Kuzmić, Nemanja Nedović (Golden Stejt).

Iako roviti i povređeni, na spisku su se našli Lučić i Micov, dok su sa prvobitnog, pored Marjanovića, otpali još Nenad Miljenović  Milenko Tepić  Stefan Peno , Nemanja Krstić  Zoran Erceg , Duško Savanović, Milan Mačvan , Boban Marjanović, Nikola Milutinov i Raško Katić.

- Lučić i Micov biće sa nama, ali će raditi odvojeno. Pratićemo stanje njihovih povreda. Krstić, Nedović i Kuzmić priključiće se pripremama reprezentacije 20. jula - istakao je Đorđević i dodao:

- Jasan cilj repretzentacije je da se Srbija vrati u borbu za medalju. Da bude manje povreda, otkaza i manje selektorskih grešaka.

Zašto je otpao Mačvan?

- Mačvan nije tu jer luta između pozicije četiri i pet. Imali smo dobar razgovor.

 Zašto je otpao Marjanović?

- Bobi svojom specifičnošću ne može da odgovori na defanzivne zahteve. Neke bitne utakmice za njegov tim nije dobro odigrao. Bilo bi loše za njega da otpada u nekoj daljoj fazi priprema i zato je bolje sada.

O Tepiću...

- Imamo boljih rešenja. Prijao mu je povratak u Partizan. Vratio je sigurnost, pre svega napadačku, povratio je i incijativu, podigao je formu, ali su drugi igrači dobili prednost

O ostatku tima...

- Svi igraći su praćeni cele godine, sve je strogo analizirano prilikom selekcije. Od svih njih jedino su otkazi  usledilizbog povrede. Milutinov je sam otkazao. Milosavljević ima poziv da se priključi reprezentaciji u bilo kom momentu kako bi se znalo da je tim uz njega u teškim momenta.

- Simonović je pozvan zato što je bio kapiten univerzitetske reprezentacije i mislim da svojom energijom na terenu može da odradi ono što se od njega traži.

- Teodosić se neće duže odmarati i priključiće se ekipi kao i svi drugi. Voli da trenira. Erceg je otpao zbog povrede, Savanović nije pozvan jer reprezentacija treba da se podmladi.

O iznenađenju Kraviću...

- Jako je mobilan, agilan, dobar dodavač i da želi da igra. Lično, jako mi se svideo.

O mladićima u Americi...

- Pratim oko 150 naših igrača u NCAA. Filozofija reprezentacije treba da ide i u tom pravcu jer ima mnogo naših koji igraju na zavidnom nivou na koledžima.

Najbolji srpski košarkaši pripreme za Svetski kup u Španiji počinju 9. jula kada će se okupiti u Beogradu,

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/M.P)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moki

    1. jul 2014 | 12:44

    Ja nemogu da verujem da na prošlom takmičenju Ivković a sada Đorđević ne pozivaju Marjanovića u reprezentaciju ni na širi spisak a čovek dva puta za redom MVP lige. Ja mislim da tim činom još više srozavaju i degradiraju našu ligu. Jer nemoguće da za bobija nema mesta ni na širem spisku...

  • Poziv

    1. jul 2014 | 13:32

    Djordjevicu sve najbolje,ali samim pozivanjem Simonovica a izostavljanjem Ercega i Savanovica dao je materijal kriticarima u slucaju eventualnog neuspeha jer zaista ne deluje logicno pozvati Simonovica koji je los igrac a i ponasanjem u proteklom plejofu ne zasluzuje poziv u drzavni tim.

  • nzm vise nista

    1. jul 2014 | 13:14

    Zoran Erceg , Duško Savanović, Milan Mačvan oni ne ide,sv aka cast,a ko ide onaj kalinic i jos dvoje - troje njih..mogao je makar jos jedan iz Partizana,ali nije bio ni na prosirenom spisku..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA