Gde je, šta radi, bivša devetka Zvezde? ''Novi Žigić'' zaigrao fudbal posle dve godine! (VIDEO)

Eli Babalj debitovao za Cvole prethodnog vikenda, što je njegov prvi start na utakmici još od marta 2013. godine

  • 1
Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Došao je u Zvezdu kao velika nada u vreme kada je trener bio Robert Prosinečki. Zbog konstitucije i priče o njemu kao velikom talentu prefinjene tehnike, navijači su išekivali da vide novog Žigića. Međutim, Eli Babalj nije opravdao očekivanja, pa je brzo napustio Marakanu.

 

Mnogi zvezdaši su zbog brojnih problema poslednjih godina gotovo potpuno zaboravili na veliku nadu Australijskog fudbala. Babalj ni po odlasku iz Beograda nije uspeo da se nametne. Po raskidu ugovora sa crveno - belima vratio se u australijski Melburn Hart.

 

Posle šest meseci je potpisao za AZ Alkmar, i pa su na osnovu toga mnogi navijači kritikovali upravu Zvezde koja ga se olako odrekla.

 

Međutim, u AZ-u nije odigrao ni jedan jedini minut! Nekoliko puta je bio na klupi, ali nije ulazio na teren.

 

Foto: http://www.fcupdate.nl/

Foto: http://www.fcupdate.nl/

 

Rođeni Sarajlija je u Holandiji imao i velike probleme sa povredama, pa dugo nije bio u takmičarskom pogonu.

 

Njegov matični klub ga je ove zime prosledio na pozajmicu Cvoleu, gde je pre nekoliko dana debitovao.

 

Bivša devetka Zvezde je prethodnog vikenda odigrala 84. minuta za svoj novi klub pre nego što je zamenjen na meču gde je Cvole poražen od Den Haga sa 3:2, što je Babaljev prvi start posle pune dve godine!

 

- Mislio sam da sam zaboravljen čovek! Moja poslednja utakmica u startnoj postavi bila je za Melburn Hart u martu 2013. godine. Fudbal je čudan, sve se može okrenuti u jednom danu. Poslednji put kada sam redovno igrao bio je u A-Ligi,  a sada sam u Erediviziji, što je veliki iskorak.

 

- U ovom trenutku samo razmišljam o utakmici sledeće nedelje protiv Vitesea. Nedostaje mi da igram na velikim utakmicama, sada se ponovo osećam kao dete. Dobro je da pokažem ljudima sam još živ .

 

 

- Osećao sam prijatno na terenu i mislim da nisam zaostajao za ostalim igračima. To mi je pokazalo da mogu da igram na ovom nivou. Što više budem igrao, brže ću podići formu i moći ću više da pondim. Nije lako toliko dugo biti van terena - izjavio je Babalj za australijski SBS.

 

U Cvoleu će biti do kraja sezone, posle čega će klubovi pregovarati o eventualnom otkupu ugovora. Babalj isiče da će učiniti sve da pomogne timu i nada se da će uživati u fudbalu.

 

- Ovde sam do kraja sezone, i učiniću sve da pomognem timu i jednostavno ponovo uživam u fudbalu, što nije bio slučaj u poslednje dve godine. Prošao je frustrirajući period, i sada se fizički nikada bolje nisam osećao.

 

Nesuđeni golgeter Crvene zvezde je u klub došao na leto 2012. godine, na preporuku Josipa Šimunića. U dresu Zvezde je zaigrao šest puta i postigao jedan pogodak, u pobedi crveno belih protiv Smedereva sa 3:1.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TunjiAwojobi

    26. februar 2015 | 01:28

    Hahahahahha...kad se setim ovog... ulepsali ste mi veče... slatko sam se nasmejao. Najbolji ste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA