BOLIVIJSKA SAPUNICA: Počeli meč sa sedmoricom, jer su se čuvali za naredni meč (VIDEO)

Retko viđena scena dogodila se u meču elitnog bolivijskog šampionata...

  • 1

Bolivijski klub Univerzitario de Sukre našao se u centru pažnje tamošnje javnosti, ali i šire, jer je za meč domaćeg prvenstva protiv Bolivara izveo samo sedmoricu igrača!

Fudbaleri Univerzitarija nisu povređeni, niti suspendovani, nisu ni u bojkotu, jednostavno, razlog zbog kojeg se stručni štab odlučio na ovako radikalan korak je činjenica da ekipu očekuje daleko važniji meč Kopa Libertadores protiv venecuelanskog Mineirosa.

U slučaju trijumfa bolivijski tim će se plasirati u nokaut fazu južnoameričke Lige šampiona, pa je klub doneo logičnu odluku da odmori gotovo sve igrače i za duel protiv Bolivara izvede juniore.

Zanimljivo je da je pomenuti meč prekinut pri vođstvu domaćeg tima 2:0, jer se jedan igrač Univerzitarija povredio i morao je da izađe, pa je sudija istog trenutka odsvirao kraj meča, s obzirom na to da je jedan tim ostao sa šest fudbalera na terenu, što je protiv pravila fudbalske igre.

Rukovodstvo Univerzitarija je u danima pre meča tražilo odlaganje utakmice kako bi se ekipa u potpunosti koncentrisala za duel Kopa Libertadores, a iako je protivnik izašao u susret ekipi iz Sukrea, Fudbalski savez Bolivije oglušio se o zahteve Bolivara, pa je meč morao da se odigra.

Posle takvog odgovora, čelnici Bolivara su odlučili da povedu na gostovanje samo sedmoricu igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA