NA METI SU BILI SPORTISTI: Rusi otkrili do detalja kako su sprečili teroristički napad u Sočiju!

Ruska obaveštajna služba je sarađivala sa još 82 bezbednosne agencije uoči održavanja Zimskih Olimpijskih igara prošle godine

  • 1

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije potvrdilo je da je uoči zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine sprečen teroristički napad.

- Uoči Igara u Sočiju udružili smo se s obaveštajnim agencijama iz celog sveta. U razradi sigurnosnog plana učestvovale su 82 obaveštajne agencije iz 62 države. Svi su zajedno radili na sigurnosti tokom Igara -  rekao je zamenik ministra Oleg Siromolotov.

Džihadisti su planirali da raznesu avion tako što je jedna žena samoubica trebalo da unese eksploziv skriven u kremi za ruke.

Veruje se da su na meti bili sportaši, ali i navijači koji su putovali prema Sočiju. Policija je, na svu sreću, uhapsila ženu koja je boravila u Austriji, dok su organizatori napada pronađeni i uhvaćeni u Francuskoj, u kojoj je prethodnih dana zabeležen najveći teroristički napad u istoriji te zemlje.

- To je bila ozbiljna teroristička pretnja, ali proverom i saradnjom pet obaveštajnih službi na vreme smo reagovali pa su osobe osumnjičene za terorizam uhvaćene - zaključio je Siromolotov.

Rusi su kasnije izrazili žaljenje što je saradnja prestala nakon Igara u Sočiju, i izneli stav da bi borbu protiv terorizma trebalo da preuzmu Ujedinjene nacije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    16. novembar 2015 | 14:54

    Vladimire Vladimirovicu,Vovka..visoko cenim vas stav koji ste izneli arapskim gostima tada.." ako se nesto desi u Sociju,razoricemo vam zemlju,privredu industriju sve osin gradova,civilnog stanovnistva,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA