Božinov sprečio totalnu bruku Partizana! (VIDEO)

Bugarski napadač ušao sa klupe, postigao dva gola, i doneo "mršav" bod gostima koji su u 5. minutu promašili penal

Muke po Partizanu dobile su novo poglavlje.

 

Taman kada navijači i dalje aktuelnog šampiona Srbije pomisle da njihov tim ne može gore od onog što je prezentirao do sada, Drulovićev tim nađe način da ih demantuje.

 

>>> Ivan Tomić gleda Partizan, da li menja Drulovića? (FOTO)

 

Tri dana posle traumatične eliminacije iz Evrope, crno-beli su posle zabrinjavaju'ih 0:2, iščupali bod na Banjici protiv Rada zahvaljujući dvostrukom strelcu, u nedelju rezervisti, Valeriju Božinovu.

 

Najbolji strelac Partizana (11 golova) ušao je sa klupe u 68. minutu, a onda uradio ono što do tada nisu umeli njegovi saigrači: iskoristio je dve prilike koje su mu se ukazale i spasio goste nove bruke.

 

 

Ipak, i remi, u situaciji u kojoj je trenutno Partizan, ravan je porazu i svakako da onaj "slađi" deo kolača ostaje u Crnotravskoj ulici i vredeće Radu dok se batrga za opstanak.

Posle 21. kola ekipa iz Humske ima još veći zaostatak za vodećom Zvezdom, koji sada iznosi 26 bodova!

 

Partizanovo mučenje na Banjici se verovatno ni ne bi desilo da je Saša Ilić u 5. minutu iskoristio penal, ali kako je kapiten bio nesiguran u duelu sa sjajnim Budakovićem, kola su krenula nizbrdo po goste. Mada, treba reći da su crno-beli do primljenog gola bili mnogo bolji i konkretniji tim od Rada, koji je digao gard i u strogoj defanzivi čekao atake rivala.

 

Međutim, oni su bili jalovi, a onda je usledio kontraudar!

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

>>> (VIDEO) Pogledajte kako je golman Rada odbranio penal Saši Iliću

 

Kapiten domaćeg tima Trninić je u završnici prvog poluvremena "zategao praćku" sa skoro 30 metara iz slobodnog udarca, i strahovitim udarcem u donji desni ugao Kljajićevog gola, doneo 1:0 svom timu. Golman Partizana, koji je ponovo zauzeo mesto među stativama umesto Živkovića, delimično snosi krivicu za gol, pošto mu je klizava lopta prošla ispod ruku.

 

 

Bio je to početak totalnog raspada u igri Partizana, koji je kulminaciju doživeo na isteku sata igre sa Denićevim golom.

 

Akcija koja je prethodila kontraudaru agresivnih "građevinara" možda i najbolje pokazuje u kakvom je stanju trenutno grogirani Druglovićev tim. Saša Ilić je olako izgubio loptu na sredini, ona je brzo stigla do usamljenog Veselinovića, a on pronašao potpuno samog saigrača u petercu, kome je ostalo samo da se "pokloni" za 2:0.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

I kada su svi pomislili da je na pomolu nova bruka Partizana, Božinov je praktično sam spasio goste od neprijatnosti prve vrste.

 

Iskusno, "namazani" Bugarin je u razmaku od 11 minuta, sjajno reagovao unutar peterca Rada i loptu slao iza Budakovićevih leđa. Prvi put na centaršut Živkovića, a kasnije posle skoka Ćirkovića.

 

Golman "građevinara" je najzaslužniji što bod ostaje na Banjici, jer ne samo što je odbranio penal u povoju meča, u samoj završnici panterskom intervencijom zaustavio je šut Brašanca u rašlje!

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Rad - Partizan 2:2

(Trninić 38, Denić 60 - Božinov 73, 84)

 

Stadion na Banjici

Gledalaca: 1.000

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Žuti kartoni: Vico, Trninić, Budaković (Rad), Ninković, Jevtović, Bandalovski, Stevanović (Partizan)

 

RAD: Budaković - Vico, Đurić, Obradović, Bašanović - Vidić, Ljubinković - Mladenović (od 66. Lutovac), Veselinović, Denić - Arsenijević (od 72. Nenadović). Trener: Milan Milanović.

 

PARTIZAN: Kljajić - Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Leković - Jevtović (od 75. Golubović), Brašanac - A. Živković, Ilić, Ninković (od 46. Stevanović) - Šaponjić (od 59. Božinov). Trener: Ljubinko Drulović.

Superliga, 21. kolo:

 

Vojvodina - Jagodina 3:1

(Rosić 8, Ožegović 14, 80 - Popović 45+2)

 

Borac - Mladost 1:2

(Mićić 83 - Milosavljević 16, Golemić pen 23)

 

OFK Beograd - Javor 0:1 (0:0)

(Gafurov 71)

 

Spartak - Novi Pazar 2:0

(Ilić 23, Ivanović 87)

 

Voždovac - Metalac 1:0

(Odita 42)

 

Crvena zvezda - Radnik 5:0

(Vieira 24, 32, 80, Katai 56, Srnić 88)

 

petak:

 

Radnički Niš - Čukarički 0:0

 

nedelja:

 

Rad - Partizan 2:2

(Trninić 36, Denić 60 - Božinov 73, 84)

 

TABELA: Crvena zvezda 59, Borac 37, Čukarički 36, Vojvodina 34, Partizan 33, Radnički Niš 32, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 28, Radnik 24, Novi Pazar 23, Metalac 21, OFK Beograd 18, Jagodina 16, Rad 16, Spartak 13.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dscz

    13. decembar 2015 | 13:19

    Hahaha opet pronasili penal...pa toliko ste plakali ua tim penalima godinama vas slusamo i sad kad imate penal na svakoj utakmici vi masite..Sve vam se vraca bedo...

  • Valjevac

    13. decembar 2015 | 13:15

    Koliko penala je potrebno Partizanu...da bi ga realizovali???

  • Zvezda

    13. decembar 2015 | 12:54

    Idealan je trenutak da im gradjevinari dosole tu ranu. Koga bi onda otpustili u rasformiranom i poluugasenom kolektivu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA