Nemoj da vidim egzibicije na granici cirkusa: Najbolje izjave i potezi Karija Pešića dok je vodio Zvezdu! (VIDEO)

Poznat kao srčan i prilično neposredan govornik, Pešić je imao nekoliko izjava na konferencijama i poteza tokom tajm-auta koji se i dan danas prepričavaju

  • 8

Trofejni srpski trener Svetislav Pešić vraća se pred navijače Crvene zvezde, i to u ključnom meču za prolaz u Top 16 fazu Evrolige. Utakmica u paklenoj atmosferi "Pionira" je biti ili ne biti i za Bajern Minhen, koji je Pešić preuzeo kada je napustio Zvezdu 2012. godine.

 

To mu je bio drugi mandat na Malom Kalemgdanu, jer je popularni Kari vodio crveno-bele i u sezoni 2008/2009.

 

Poznat kao srčan i prilično neposredan govornik, Pešić je imao nekoliko izjava na konferencijama i poteza tokom tajm-auta koji se i dan danas prepričavaju.

 

Krenimo sa konferencijom nakon pobede u polufinalu Kupa Srbije nad Hemofarmom, u februaru 2012. godine. Nezaodovoljan što je moderator konferencije potencirao da je finale kupa Srbije između Zvezde i Partizana nešto "čemu smo se svi nadali", Pešić se uopšte nije ustezao da pokaže koliko se ne slaže sa tim.

 

- Ko se nadao? Ma 'ajde pusti... Ovo je sport. Pustite više Zvezdu i Partizan, "palite" ljude po hali. Pa i ovi ljudi igraju košarku, i svi igraju košarku. Kakav je to respekt prema ostalim protivnicima?

 

 

Tokom tog meča, na tajm-autu je Kari u svom stilu, slikovito, pojasnio da traži disciplinu na terenu.

 

- Nemoj da vidim egzibicije na granici cirkusa. Tvoje je da skočiš i osvojiš loptu.

 

 

Bajern je gostovao Zvezdi u pripremnom periodu, i crveno-beli su tada slavili protiv budućeg Pešićevog kluba. U pres sali je tada bilo vruće, a ona je usledio Karijev zahtev:

 

- Jel ima ovde vode? Dajte donesite neke vode, dajte koka-kole, kokte. Dajte izumerećemo ovde. Pa je***e stvarno, ko organizuje ovo? Ja jedini nosim ovde, nezgodno mi.

 

 

Kari proživljava svaki momenat na terenu pored aut linije - a onda priredi tajm-aut za pamćenje. Tokom jednog večitog derbija, u kom je Partizan slavio 84:69, u svom emotivnom naletu je iskritikovao ekipu, vičuči, a potom je izgovorio rečenicu kojom su navijači Partizana likovali posle te pobede.

 

- Neću da vidim dole glave! Gore glava! Kakav je to način? Oni daju koš, vi skidate gaće. Neću da vidim takvu ekipu! - vikao je tada u "Pioniru" Pešić.

 

 

Na konferenciji posle poraza, Pešić je bukvalno ušao u mali dijalog sa Nemanjom Nedovićem.

 

- Ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo sa jakim treninzima i da iz utakmice u utakmicu ispravljamo naše greške - rekao je Nedović novinarima, a onda se Pešić, koji ga je posmatrao sa prekrštenim rukama, nadovezao:

 

- I da mene slušate. Inače će biti problema. Ja sam ga pitao i ja mu odgovaram.

 

 

Kada su novinari upitali da li je bilo nekih problema tokom nedelje, usledila je vrlo interesantna anegdota sa Amerikancem Adamom Morisonom.

 

- Morison je zakasnio na trening, jer umesto da ide preko Sajma, on je otišao na Topčidersko brdo, pa je onda izašao na "Pink", pa odatle na Autkomandu, Slaviju, pa pored Pravnog fakulteta... Mi smo mu crtali. Umesto da ide preko Sajma kao i ja, živi on blizu mene, i ja sam mu preporučio put. Meni je moj veliki trener u Partizanu rekao: "Kako možeš da zakasniš? Pa dobro Pešo, znaš ti kad kreće saobraćaj? Od 4! Nema opravdanja". Mi danas u profesionalnom sportu ne pitamo ko je zakasnio, samo plati svoju kaznicu. On je na licu mesta platio Nebojši (Iliću), i onda te pare skupljamo ako treba da doniramo. To je bio jedini problem ove nedelje i jurenja po parkiralištima. Kažem da je Morison kasnio, on je rekao "Ajm sori veri mač", rekosmo nema problema, razumemo te, i rekli da krene ranije. Jedan od Nebojšinih zadataka je da mu objasni put do treninga, a ne samo da juri igrače nazad.

 

 

Sudije su morale da upozoravaju Pešića i da - ne crta po terenu.

 

Upravo je to uradio na meču ABA lige sa Radničkim.

 

 

Kada je bilo napeto na jednom od večitih derbija, Pešić je došao do zapisničkog stola i apelovao na navijače da prekinu sa uvredljivim skandiranjem.

 

- Alo momci! Nemojte da prekidate utakmicu!

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA