• 18

Hala Pionir promenila ime: Hram košarke sada se zove "Aleksandar Nikolić"

Predlog Božidara Maljkovića usvojen na upravnom odboru SC Tašmajdan

  • 18

Upravni odbor Sportskog centra Tašmajdan odlučio je da hala "Pionir" ponese ime utemeljivača srpske i jugoslovenske košarke profesora Aleksandra Nikolića, prenose Večernje novosti.

>>> Hala Pionir menja ime! Zvaće se po legendarnom srpskom treneru (FOTO)

Odluka stupa na snagu odmah, a rok za njenu implementaciju je 30 dana. Predloženo je da se na beogradskom "hramu basketa" postavi spomen-ploča ili bista legendarnog profesora Nikolića ispred hale.

- Zahvaljujem rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatio predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala ''Pionir'' dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport -  rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je ukazao da je hala "Pionir" vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Gradske uprave grada Beograda.

Rodonačelnik ideje da hala "Pionir" bude krštena imenom jednog od najboljih trenera u istoriji evropske košarke je jedan od njegovih najboljih učenika Božidar Maljković.

- Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu se dodeljuje još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim, mesto čije će ime i pre nego što do same hale dođu znati ljudi širom sveta - rekao je ranije Maljković.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Don CZBG Mason

    Nije u redu da se zove po nekom ko je imao imalo veze sa zagrebackim vojnim klubom. Zvezda kao institucija Beograda i osnivac srpske kosarke ima puno vise legendi za naziv njene dvorane.

  • MikiGrobarRUSSIA

    ZAUVJEK CE BITI HALA PIONIR!!!

  • Crno beli

    Promenite i Kalemegdanu ime u npr vucicev vrt

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima