Dinamo se izjasnio o Balkanskoj ligi

Najtrofejniji hrvatski klub poručio da ga takmičenje sa klubovima iz bivše države, u predloženom formatu - ne interesuje

  • 11

Zagrebački Dinamo prvi je stao protiv Balkanske lige jer, kako je objavio, ne želi da igra u takmičenju sa klubovima iz bivše Jugoslavije, dok splitski Hajduk i Rijeka, za sada, ne žele da komentarišu moguće učešće.

>>> Pobednik Regionalne lige ide direktno u Ligu šampiona, jedino Zvezda nije glasala ZA

UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila budžet za 24 tima, za takmičenje čija je ideja da startuje u septembru 2018. godine.

- Možemo samo načelno da kažemo kako je Dinamu prioritet hrvatska liga i da nas regionalna, pogotovo u formi koja se spominje u medijima, sa klubovima isključivo sa područja bivše države, jednostavno ne zanima - izjavili su iz Dinama za hrvatski portal Indeks, prenosi Tanjug.

Iz Hajduka nisu hteli da pričaju o regionalnoj ligi, sve dok i zvanično ne dobiju informacije.

- Do ovog trenutka sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Niko nas nije kontaktirao vezano za regionalna takmičenja, niti nas je o tome obavestio Fudbalski savez Hrvatske - poručili su iz Splita.

Rijeka, trenutno lider hrvatskog šampionata, kratko se oglasila rečima da će u narednim danima dati komentar o Balkanskoj ligi.

Hrvatski savez dao je saglasnost za ligu i poručio da će se prilagoditi savetima UEFA, dok je čelnik FS Makedonije Vasko Dojčinovski potvrdio je da su se svi savezi iz regiona dogovorili oko početka lige.

(Telegraf.rd/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi

    13. decembar 2016 | 11:51

    I niste za bolju ligu. Vidi se sta ste uradili i ligu sampiona ni gol niste dali.

  • Hrvatski kompleksasi

    13. decembar 2016 | 12:02

    Uplasili se mucenici.

  • Stranac u noci

    13. decembar 2016 | 13:41

    Ne za ligu sampiona ste gde nemozete ni jedan gol da date bez boda ste godinama bruka te se po evropi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA