≫ 

Mogao je da izgubi život, ali onda mu je sudbina zakucala na vrata i pokazala novi put! (VIDEO)

Mladi kajakaš Arsen Arsenović prevazišao je sve teškoće i pronašao sebe u sportu za osobe sa invaliditetom

  • 9

Arsen Arsenović ima 23 godine rođen u Novom Sadu. U Beogradu uspešno studira na višoj Elektrotehničkoj školi. Svakodnevno trenira najmanje dva-tri puta dnevno - teretana, plivanje i vesla na rekama jer je član parakajakaške reprezentacije Srbije.

>>> Srbija dočekala šampione Paraolimpijce ispred Skupštine Beograda! (FOTO)

Za njega u životu nema prepreka, Arsen sve to postiže iako, od 2012. godine, nažalost, nema desnu nogu, koju je izgubio u teškoj saobraćajnoj nesreći (dok je vozio motor, traktor je naglo srenuo i udraio u njega).

Prvi sport mu je bila odbojka, a sa kajakom je počeo 2014. godine. Prošle godine u kvalifikacija za OI u Riju plasman mu je izmakao za neverovatnih 0,2 sekunde.

- Čim sam doživeo tu saobraćajnu nesreću, nije prošlo ni šest meseci i vratio sam se sportu. Nekako sam vrlo lako prešao preko cele situacije. Nisam imao nikakve iluzije, depresije i slično.Kad je noga zarasla počeo sam da plivam, pa je krenula sedeća odbojka i sada kajak -kaže Arsen za Telegraf i dodaje:

- Nisam osećao da sam lošiji od drugih zbog hendikepa. Bilo je teško prilagođavanje dok nisam dobio pravu protezu. Samo me je sport izvukao jer sam kroz njega sve dobio - objašnjava on.

Printskrin: Ottobock Printskrin: Ottobock

Kako je sam istakao sa kajakom je počeo slučajno.

- Plivao sam na Banjici i tu je naišao moj bivši trener, Maja Rudaković, koja mi je tada i predložila da probam kajak. Svidelo mi se odmah, jer je snažan sport i individualan, jer sve zavisi od tebe samog. Takođe, lep je i zbog prirode, jer se vozi na rekama i jezerima.

Želja mu je da sledeće godine osvoji medalju na Evropskom prvenstvu koje će se održati u našoj zemlji ali i da 2020. zablista na OI u Tokiju.

- Cilj mi je da osvojim medalju da se takmičim sa ljudima, da pokažem koliko vredim. Bio sam prvi ispod crte i za 0,2 sekunde mi je izmakla norma za Paraolimpijske igre u Riju.

Pogledajte najzanimljivije detalje u intevjuu sa Arsenom:

(J. Milivojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA