Dudaš ipak na kraju 14. u sedmoboju!

Atletski savez uložio je žalbu na odluku da Dudaš bude diskvalifikovan sa trke na 1000 metara čime je izgubio bodove i sa petog pao na poslednje 14. mesto. Međutim, žalba nije usvojena

  • 2

U borbi za medalju srpski višebojac Mihail Dudaš se sapleo i pao u poslednjoj disciplini u trci na 1000m na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Dudaš se sapleo u poslednjoj krivini poslednje discipline sedmoboja, trci na 1.000 metara gde je sjajnim trčanjem bio vrlo blizu medalje.

Dudaš je pred ovu trku bio četvrti sa 52 boda iza Čeha Adama Sebastijana Helseleta. Bilo mu je potrebno da bude brži od njega samo nekolio sekundi da bi ga nadmašio, ali nije imao sreće.

Dudaš je u ukupnom plasmanu zauzeo 14. mesto zato što je sa poslednje discipline sedmoboja diskvalifikovan jer je nogom nagazio unutrašnji deo staze, te je u trci na 1000m dobio 0 bodova.

Posle trke ASS je uložio žalbu na odluku da se Dudaš diskvalifikuje sa poslednje discipline jer je izašao sa staze i da završi kao petoplasirani, ali je žalba odbijena.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Ovo danas bilo mi je za nauk u budućnosti. Sada sam siguran da vredim mnogo više od onoga što sam i sam mislio. Ostaće žal za izgubljenom medaljom, ali ovo je sport i ja neću odustati od svojih snova. Bila mi je čast da takmičim pred našom publikom i punom Arenom, dao sam sve od sebe -rekao je razočarano Dudaš.

Čeh je osvojio bronzu u Beogradu, srebro je pripalo Špancu Horheu Urenji, a zlato je osvojio sjajni Francuz Kevin Majer sa evropskim rekordom od 6.479 bodova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realna

    6. mart 2017 | 17:31

    Glavu gore. Nema suza. Dokazao si da si se svim srcem borio za Srbiju. Svaka cast. Ti si za mene pobednik

  • Putin R.S

    6. mart 2017 | 17:22

    Tako je momce. Glavu gore i ugledaj se na KRALJICU IVANU. Nema odustajanja nikako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA