Noletu otvoren put do finala Olimpijskih igara

Đoković ne može ne Federera pre finala, a žreb u četvrtak 26. jula može da ga poštedi i Endija Mareja

  • 0

Posle povlačenja Rafaela Nadala sa teniskog turnira Olimpiskih igara u Londonu, našem Novaku Đokoviću prilično se otvorio put do finala. Đoković je drugi nosilac iza Rodžera Federera u skladu sa trenutnim ATP rangom, što znači da ne može da se sastane sa velikim rivalom pre borbe za zlato.

Potencijalno najteži rival do finala mogao bi da mu bude Endi Marej, treći nosilac, ali to će zavisiti od žreba, koji je zakazan za četvrtak 26. jul.

Ako kuglice bace Mareja na Federera u polufinalu, Noletovi rivali mogli bi da budu Conga, Ferer, Berdih...

Đoković je u Pekingu 2008. osvojio bronzu medalju pošto je u polufinalu poražen od Nadala, koji se potom okitio zlatom pobedom nad Čileancem Fernandom Gonzalesom.

Rodžer Federer nema olimpijsku medalju u singlu, bio je šampion u Pekingu u dublu sa zemljakom Vavrinkom, i ovo mu je verovatno poslednja šansa za zlato u singlu.

Od srpskih tenisera u singlu nastupiće i Janko Tipsarević i Viktor Troicki, a od teniserki Ana Ivanović i Jelena Janković. Nenad Zimonjić nastupiće u dublu sa Jankom Tipsarevićem i u miksu s Anom Ivanović.

Telegraf.rs

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA