≫ 

Kvarovi zaustavili Borkovića u Nemačkoj: Jako sam besan

Zbog elektronskog kvara otkazao je servo upravljač, čak osmi put ove sezone

  • 6

Srpski automobilista Dušan Borković zbog kvarova na vozilu nije uspeo da osvoji bodove u nemačkom Ošerslebemu tokom sedmog vikenda TCR šampionata.

Borkoviću je na obe trke u Alfa Romeo Ðulijeti zbog elektronskog kvara otkazao servo upravljač, a čak osmi put ove sezone.

Nakon starta sa 14. pozicije brzo se probio za tri mesta, ali je posle nekoliko duela sa Paulsenom, koji je u par navrata udario Borkovićevu Alfu nanevši mu nepopravljivu štetu.

Srpskom asu je prvo pukao spliter, pa mu je blokirala letva volana, da bi mu na kraju stradao i hladnjak, posle čega je defdinitivno morao u boks u 11. krugu.

U drugoj trci Borković se dokopao šestog mesta, ali mu se javi isti kvar za kraj maleroznog vikenda.

- Jako sam besan. Ne mogu da verujem da mi na svakoj trci, od kada su posle Bahreina zamenili šasiju, otkaže isti deo. Jako sam razočaran, a pogotovo mi je žao što sam u drugoj trci imao sjajnu šestu poziciju i povratio bih šesto mesto u generalnom plasmanu. Automobili već u sredu kreću na Tajland i neće imati vremena da otkriju zašto samo na mom automobilu jedna te ista stvar otkazuje kad je sve 100 odsto novo. Sve su promenili na autu i problem ne nestaje - izjavio je Borković nakon trka.

Dušan Borković posle sedam TCR vikenda ima 82 boda i zauzima sedmo mesto u generalnom plasmanu.

Sada predstoji letnja pauza u TCR šampionatu, a nastavak je zakazan za 2. i 3. septembar na tajlandskom Buriramu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrica

    10. jul 2017 | 09:52

    Sretno borko,cepaj,najbolji si!

  • polat

    10. jul 2017 | 10:19

    Nemoj se nervirat,bitno je da si ljudina I dobar vozac,a sponzori ili na kraju I drzava bi trebali malo vise da ulazu u tebe,jer si najveci talenat na balkanu,samo naprijed care!

  • Goxy

    10. jul 2017 | 10:59

    Srecnoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA