≫ 

Telegraf saznaje: Partizan želi da vrati Evertona!

Crno-beli su shvatili da su promene nepohodne u svim linijama tima, a vezista koji poznaje klub targetiran je kao jedno od rešenja

  • 21

Najavili smo pre nekoliko dana da je Partizanu pod hitno potrebna rekonstrukcija tima, jer je vrag odneo šalu i crno-beli više nisu konkurentni ni u domaćim okvirima, a kamoli u Evropi, gde ih za nekoliko meseci očekuju kvalifikacije. Alarm je upalio remi u Lučanima, pa će predviđene "korekcije" u timu biti proširene i na još neke pozicije. Konkretno, klub iz Humske će, pored prestrojavanja u odbrani i napadu, potražiti rešenje i na poziciji zadnjeg veznog, a izbor je pao na ljubimca “grobara” - Evrtona Luiza, koga će Partizan pokušati da vrati iz italijanskog SPALa, saznaje Telegraf.

Misija nije laka, Brazilac je u januaru tekuće godine napustio Humsku i za obeštećenje od 600.000 evra pojačao tim iz Serije A. U prvih nekoliko meseci je imao veoma dobar status i minutažu, ali je tekuća sezone donela neke promene, koje Partizan namerava da iskoristi.

Konkretno, crno-belima na ruku ide činjenica da Everton u sezoni koja traje ima prilično limitiranu minutažu u italijanskom klubu i priliku dobija uglavnom sa klupe za rezervne igrače. SPAL inače igra u sistemu 3-5-2, a na poziciji koju pokriva Everton prednost imaju domaći igrači Simone Misiroli, Paskvale Skjatarela i Slovenac Jamin Kurtič.

Otuda se javila ideja da bi vezista bio idealno rešenje, jer je proven igrač, dve godine je proveo u Humskoj (uz osvojena dva kupa i titulu šampiona) i vratio borbenošću svaki evro koji je uložen u njega. U danima koji slede, Partizan naravno očekuje teži deo posla. Potrebno je prvo "opipati puls" čelnika SPAL-a, videti kakvi su im planovi sa Evertonom i postoji li prostor za novu saradnju. Ssvakako treba razmotriti i stav samog fudbalera, koji bi u ovom slučaju mogao da bude presudan.

Da li je na pomolu povratak u humsku? Everton Luiz Foto: Marko Todorović

Otežavajuća okolnost po klub iz Humske je činjenica da Evertona i SPAL vezuje ugovor do 30. juna 2020, uz klauzulu produžetka za još jednu sezonu (klub se pita). Ali, mnogo toga zavisi i od planova Italijana, šta im je ideja sa Brazilcem u budućnosti, ako već na terenu prednost imaju druga rešenja.

Poznato je i da Everton baš i ne "miriše" klupu za rezerve, zbog toga je svojevremeno gotovo demonstrativno napustio švajcarski Sent Galen (svađa sa trenerom, što je iskoristio Partizan), a znao je da se naljuti i u Partizanu kada bi ponekad, istina vrlo retko, bio poslat na "hlađenje".

Verovatno će se neko s pravom zapitati zbog čega Partizan poseže za još jednim zadnjim veznim, kada ih (kao i levih bekova) ima "na izvoz". Ali, svima je jasno da postojeći tim crno-belih nema potreban kvalitet i da su neophodne korenite promene u svim linijama kako bi se situacija vratila u normalu. To će, razume se, iznedriti određena pomeranja u aktuelnom kadru, odlazak nekih igrača, ali time ćemo se nešto detaljnije pozabaviti uskoro...

SUPRUGA UTICALA DA ODBIJE NOVI UGOVOR

Oni koji prate dešavanja u Humskoj se sigurno sećaju da je Partizan želeo da zadrži Evrtona i po isteku ugovora u prvom “mandatu” u Humskoj. Vezisti je tada nuđena duplo veća plata na godišnjem nivou (oko 550.000 evra) i nova trogodišnja saradnja.

Međutim, Brazilac je odbio takvu mogućnost jer je tada na stolu imao još nekoliko ponuda, među kojima je bila i ona iz SPAL-a. I nije bila najunosnija, postojale su iz bogatije iz Rusije od kojih bi i fudbaler i Partizan zaradili veći novac.

Ali, kokale su tada priče, da se u sve umešala Evertonova supruga i praktično presudno uticala da on ne produži ugovor sa crno-belima, već da karijeru nastavi baš u Italiji (ona je poreklom iz te zemlje) i to za manje para.

VIDEO: Da li je i Everton zaslužio da se nađe u akvarijumu?

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor1

    5. decembar 2018 | 12:29

    Najgori i najnevaspitaniji fudbaler u istoriji srpskog fudbala!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. decembar 2018 | 12:49

    Па зима -13. Дрва су неопходна.😶😂😂

  • SrbskiBek

    5. decembar 2018 | 15:14

    Aman ljudi.!! Prvo treba osigurati da ova uprava ostane bar jos 3.4 godine !!! (Zbog kontinuiteta) !! Ponuditi im duplo vece plate !!! Zatim vratiti djuku iz istih razloga.."razigrati" sumu.ilicu jos jedan ugovor na 4 god...zbog iskustva!!! .. i opstanak u kiki riki ligi je obezbedjen...zatim polako iz godine u godinu prema plej ofu !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA