≫ 

Pola svetske populacije gledalo Mundijal u Rusiji: FIFA objavila vrtoglave brojke gledanosti Svetskog prvenstva - najboljeg u istoriji!

Nikad nijedan završni turnir najboljih svetskih reprezentacija nije dostigao ovakve cifre

  • 3

Znamo da je fudbal opijum za mase, znamo i da je Mundijal pojačana doza tog opijuma, ali podatak da je Svetsko prvenstvo u Rusiji pratilo pola svetske populacije - to je već za rubriku "verovali ili ne".

Upravo je to podatak kojim se pohvalila FIFA, na osnovu izveštaja agencije "Media Sport and Entertainment", o ukupnom broju gledalaca koji su pratili mečeve u Rusiji putem TV ekrana - rekordnih 3.57 milijardi!

Još konkretnije, milijardu ljudi odgledalo je barem minut direktnog prenosa finala između Francuske i Hrvatske, dok je drugi najgledaniji meč bio polufinalni duel Engleza i Hrvata koji je uživo pratilo 327.5 miliona ljudi.

Prema istom izveštaju, veliki je porast gledalaca koji su pratili uživo ili reprizno utakmice putem interneta, u odnosu na ranije.

Jedan od zanimljivijih podataka je da su Južnoamerikanci bili najprivrženiji gledaoci, bez obzra na to što su vremenski kraće bili prisutni ispred TV ekrana, a to je najviše zbog činjenice da su Argentina i Brazil završili takmičenje i pre polufinala.

Filip le Flok, komercijalni direktor FIFA, izjavio je povodom ovih podataka o gledanosti Mundijala, "da su navijači uvek željni vrhunskog fudbala".

- Ovi podaci nam zaista govore o tome da je Svetko prvenstvo u Rusiji bilo najbolje Svetsko prvenstvo do sada - dodao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janko

    22. decembar 2018 | 11:20

    Hrvati napisali istoriju za balkanske sportiste

  • Vukodlak

    22. decembar 2018 | 10:09

    Mi to svi znamo.konacno se oglasla i FIFA. Brza reakcija,nema sta????????

  • Keli

    22. decembar 2018 | 07:35

    Samo. Ja ne znam koja budala nije gledala svetsko???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA