• 2

Potresna scena na konferenciji Nanta, bilo je dovoljno samo jedno pitanje o Sali (VIDEO)

Zvanična potvrda smrti Argentinca skrhala je sve u francuskom klubu...

  • 2

Smrt Emilijana Sale duboko je potresla fudbalski svet, tuga je neizmerna posle saznanja da je telo pronađeno u avionu na dnu Kanala identifikovano, da je Argentinac stradao u padu letelice "Pajper Malibu", dok se za pilotom Dejvidom Ibotsonon i dalje traga.    

Suzama je natopljen "La Bužuar", navijači Nanta su danima u stanju šoka, teško se mnogi mire sa činjenicom da Sale više nema. Teško je i treneru Nanta Vahidu Halihodžiću, koji je bio posebno vezan za igrača kojeg je mnogo toga naučio o fudbalu, usavršio njegovu napadačku tehniku...

Mučno je bilo prvo obraćanje Halihodžića posle objave da je Salino telo izvađeno iz olupine. Suze su same pokuljale niz lice bivšeg igrača Veleža, bilo je dovoljno samo jedno pitanje o Argentincu, a ono je glasilo:

"Sala je nosio dres sa brojem devet, i vi ste bili napadač, igrali ste na toj poziciji, nosili isti broj..."

Vaha je gotovo istog trenutka podigao ruke kako bi sakrio suze, pa briznuo u plač. Uspeo je da se pribere koliko-toliko. Vidno potresen, kratko je odgovorio.

- Naravno, on je bio izvanredan broj devet, i ja sam bio devetka, o tome sam s njime često i pričao, dolazio mi je i sam, znao zahvaliti za savet. I zato je sve ovo još stravičnije, jednostavno strašno - kroz suze je pričao popularni Vaha.

Inače, Nante je u toku dana saopštio da je u znak sećanja i poštovanja prema nastradalom fudbaleru, povukao Salinu "devetku" iz upotrebe.

- Nemam reči. To je velika tragedija, skrhan sam. Emilijano je ostavio trag. I baš zato ja, kao i većina navijača, želim da mu odam počast povlačenjem dresa sa brojem devet", izjavio je predsednik Nanta Valdemar Kita.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Buki

    Vahid je legenda. Ne samo kao igrac vec kao divan covek. Secam se kada je u Mostaru pocela pucnjava Vahid je stao na ulici izmedu dve strane da se pucanje zaustavi. I dobio je metak u leda. Bilo je to vreme kada ludaci imaju oruzje I misle da su najpametniji. A dobri I nevini stradaju.

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima