DEJVIS KUP: U prvom kolu na Belgijance, da se pripreme Amerika ili Brazil

Srpski Dejvis kup reprezentativci imaće priliku da se revanširaju Belgijancima za poraz iz 2005. godine * Prvo kolo na programu od 1. do 3. februara, odmah posle Australijan opena

  • 0

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće protiv Belgije u prvom kolu Svetske grupe 2013. godine, odlučeno je žrebom u Londonu. Meč je na programu od prvog do trećeg februara, a Belgija je domaćin.

Ove dve selekcije poslednji put su se sastale 2005. u četvrtfinalu prve grupe Evro-afričke zone, kad su Belgijanci savladali Srbiju i Crnu Goru sa 3:2 na teniskim terenima Gemaksa.

Oba boda za našu selekciju tada je osvojio Janko Tipsarević nad braćom Rohus dok su, tada još neiskusni Novak Đoković i dubl Zimonjić/Vemić poraženi u preostala tri susreta.

Belgijanci zauzimaju 15. mesto na listi ITF-a, a reprezentaciju čine Olivije Rohus, Stiv Darsis, Ruben Bemelmans i David Gofan.

U ostalim mečevima prvog kola Svetske grupe sastaju se: Španija - Kanada, Hrvatska - Italija, SAD - Brazil (pobednik igra s boljim iz meča Belgija - Srbija), Francuska - Izrael, Argentina - Nemačka, Kazahstan - Austrija i Češka - Švajcarska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA