MARTIN PALERMO POSTAO TRENER: Neće se više brukati sa penala (VIDEO)

Bivši napadač Boke juniors popularni "Ludak" otpočeo je svoju trenersku karijeru u argentinskom prvoligašu Godoj Kruzu

  • 0

Martin Palermo više nije igrač Boke juniors, ali ćemo ga zato i dalje gledati u argentinskom fudbalu, i to kao trenera argentinskog prvoligaša Godoj Kruza.

Palermo je preuzeo klub iz argentinske provincije Mendoza dva kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva, kada njegov sadašnji klub koji će voditi sa klupe zauzima 15. poziciju sa samo 19 bodova.

- Sigurni smo da je on prava opcija. Svi znamo šta Martin Palermo predstavlja u argentinskom i svetskom fudbalu - rekao je predsednik Godoj Kruza Mario Kontreras.

Palermo će svoj debi na klupi imati u subotu protiv konkurenta u borbi za opstanak Kvilmesa. Sledeći meč i ujedno poslednji u ovom delu prvenstva igraće protiv svog bivšeg kluba u kojem je proveo najveći deo svoje karijere - Boke Juniors na "Bombonjeri".

- Prvo da završimo sa Kvilmesom, pa ćemo tek onda razmišljati o Boki - rekao je poznati tridesetdevetogodišnji "Ludak".

U njegovom novom klubu imaće dva pomoćnika koji su mu ujedno bili i saigrači u njegovoj igračkoj karijeri, argentinski golman Roberto Abodancijeri i Rolando Skijavi Palermov - vršnjak koji će upravo za dve nedelje protiv Godoj Kruza odigrati svoju poslednju profesionalnu utakmicu za Boku.

"Ludak" je svoje profesionalne igre započeo u Estudijantesu, u dva navrata je igrao za Boku, a nastupao je još i za Viljareal, Betis i Alaves i Španiji.

Palermo će ostati upamćen u svetskom fudbalu i po tome što je jedini igrač na svetu koji je u toku jedne utakmice promašio čak tri penala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA