Ivana Filipović i Iva Obradović prve u B finalu SP u veslanju

Ženski dvojac izveslao je izvanrednu trku od početka do kraja, uz ogromnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Nemačku

  • 0

Srpski ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović i Iva Obradović pobedio je u B finalu Svetskog prvenstva za seniore u veslanju i zauzeo 7. mesto u ukupnom plasmanu na planetarnom šampionatu koji se održava u južnokorejskom Čungjuu.

Učešće na ovom svetskom prvenstvu jutros su završile još dve srpske posade. Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola stojih bio je treći u B finalu, odnosno 9. u ukupnom plasmanu, dok je četverac bez kormilara, u sastavu Miloš Tomić, Radoje Ðerić, Miloš Vasić i Goran Jagar zauzeo 5. mesto u B finalu, odnosno 11. ukupno.

Ženski dvojac je u B finalu izveslao izvanrednu trku od početka do kraja a ogromna prednost koju je imao u odnosu na drugoplasiranu Nemačku najbolji je dokaz da je ovaj čamac imao kvalitet i za finale, i prava je šteta što nije veslao za medalju.

Filipovićeva i Obradovićeva su na kraju osvojile visoko sedmo mesto na svetu što je odličan rezultat ako se ima u vidu da su prvi put u karijeri nastupale u dvojcu bez kormilara i da su u ovaj čamac sele tek pre dve nedelje" istakao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

- Beđik i Stojić očigledno nisu uspeli da u Čungjuu održe formu sa Evropskog prvenstva u Sevilji gde su ubedljivo postali šampioni "starog kontinenta". I u Južnoj Koreji su bili blizu finala, međutim, na kraju su veslali B finale u kojem su trećim mestom završili takmičenje, u izuzetno jakoj konkurenciji, kao deveti na svetu - dodao je Ilić.

- Teški četverac je na kraju osvojio 11. mesto u izjednačenoj konkurenciji. Možda je mogao i koje mesto više. Ali, ovo je trenutno realan rezultat ovog čamca - zaključio je selektor veslačke reprezentacije Srbije.

U nedelju, poslednjeg dana šampionata, na stazu će izaći i dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović čime će učešće srpskih veslača na ovom prvenstvu biti završeno.

Od 06.30 časova po našem vremenu Marjanović i Filipović veslaju u B finalu ove discipline gde će im protivnici biti posade SAD, Danske, Velike Britanije, Kube i Australije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA