FEDERER DOLAZI U ARENU? Srbija čeka Švajcarce u Dejvis kupu naredne sezone!

U prvom kolu svetske grupe Dejvis kupa naredne sezone moguć meč Novaka Đokovića i Rodžera Federera

  • 0

Teniska reprezentacija Srbije u prvom kolu svetske grupe Dejvis kupa naredne sezone igraće protiv Švajcarske na domaćem terenu, odlučeno je žrebom u Londonu.

Ðoković, Tipsarević, Zimonjić i ostali srpski asovi mogli bi da imaju izuzetno težak zadatak već na samom startu, ukoliko Švajcarci dođu u najjačem sastavu, sa Rodžerom Federerom i Stanislasom Vavrinkom.

Švajcarci su se vratili u Svetsku grupu pobedom protiv Ekvadora. Federer ove sezone nije igrao za reprezentaciju, ali jeste prošle dok Švajcarska nije eliminisana iz svetske grupe.

Poslednji put je Srbija igrala protiv Švajcarske 2006. godine u plej-of rundi, kada je izgubila sa rezultatom 1:4. Tada je Federer u punoj formi savladao i Đokovića i Janka Tipsarevića.

Pobednik duela između Srbije i Švajcarske u četvrtfinalu će se sastati sa boljim iz meča Kazahstan - Belgija.

Prvo kolo na programu je od 31. januara do 2. februara 2014, dok je četvrtfinale na programu od 4. do 6. aprila.

OBRADOVIĆ: PRIŽELJKIVAO SAM AUSTRALIJU

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da je apsolutno zadovoljan žrebom za narednu sezonu Dejvis kupa i da će duel sa Švajcarskom, ukoliko bude igrao Rodžer Federer, predstavljati veliki izazov za oba tima.

- Istina je da sam priželjkivao Australiju, jer bismo igrali u gostima i ne bi bilo napornog putovanja posle Australijan opena, ali i ovim sam apsolutno zadovoljan. Pitanje je da li će Švajcarska igrati u najjačem sastavu, ali i ako Federer i Vavrinka budu u timu, potrebno je pobeđivati velike timove i to će biti veliki izazov, ne samo za nas, nego i za njih.

- Ako dođe Federer, biće to spektakularan meč, jer će naša publika moći na delu da vidi jednog od najboljih tenisera sveta - rekao je Obradović novinarima u prostorijama Teniskog saveza Srbije.

Selektor Srbije naveo je da je još rano za priču oko podloge na kojoj će ekipa dočekati Švajcarce.

- O tome ćemo tek razmišljati i dogovorićemo se. Ono što je meni trenutno u glavi jeste predstojeće finale sa Češkom - poručio je Obradović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA