≫ 

Novak "spustio" novinara iz Nemačke: Možda se Srbija bolje nosila sa virusom nego Amerikanci?

Stao je Novak idealno iza svog turnira

  • 5

Novak Đoković okupio je tenisku elitu na Adrija Openu, a već na prvoj konferenciji za medije, suočio se sa škakljivim pitanjem stranih novinara.

Mnogi se na zapadu čude kako je moguće da se u Srbiji igra tenis, a Novaku je postavljeno pitanje upravo o tome, i to od jednog nemačkog novinara.

- Pre svega, hvala ti na dolasku, veoma je lepo videti toliko internacionalnih medija, zadovoljstvo mi je. Pretpostavljam, ti si doputovao iz Nemačke, jesam li u pravu?  Sve je išlo lagano za tebe, nadam se.  Gledajte, definitivno su drugačije okolnosti danas, svi mi to možemo osetiti. Svi imamo drugačije mere. U Srbiji, SAD, Velikoj Britaniji, na primer. Tako da, teško je veoma govoriti o internacionalnom standardu. Šta je internacionalni standard? Niko to ne zna, stvarno - počeo je Novak obraćanje.

- Više je to pitanje pristupa da se vidi kako zemlje odobravaju ovakve vrste događaja, koja deševaju sa publikom, zato što se neki nose sa boljim brojkama u poređenju sa drugim zemljama. Možda smo mi ovde imali prihvatljiv uspeh u borbi sa korona virusom. Naravno, mnogi životi su izgubljeni i to je strašno videti. I ovde i u svetu, gde god se virus širi. Ali, znate, život ide dalje, a mi smo sportisti i težimo tome da igramo, da se takmičimo, i cela ideja Adrija Tura potiče iz toga kako se držimo zajedno, kao sada ovde. Ovo je bio moj san, naravno, nisam ni znao od početka da li će biti moguće, pre 4 nedelje smo prvi put pričali na ovu temu.

Nole je potom posebno zahvalio Aleksandru Zverevu, Dominiku Timu i Grigoru Dimitrovu.

- Hoću da zahvalim svim ovim momcima koji su uložili napor, Grigor je došao iz SAD u Evropu, to je stvarno neverovatno, da su ovi momci ovde. I Teniski savez Srbije, pa sledeće nedelje Hrvatske, organizovali su turnire za niže rangirane igrače sa ovih prostora. To su momci koji imaju mogućnost da putuju ovde bez karantina i testova, mogu da se takmiče i zarade neki novac. To je pozitivna poruka. Naravno, svako može to da gleda iz drugih uglova. Možete i da kritikujete, možete i da kažete da je ovo možda opasno ili ne, ali to nije do mene, da govorim da li je pogrešno ili dobro. Mi samo pratimo mere Vlade Srbije. Ja sam samo dobio priliku da organizujem nešto poput ovog.

Bilo je reči i o američkim turnirima.

- Mi smo svoju priliku za to iskoristili i nadam se da ćemo se vratiti sa tenisom nazad, na Tur veoma brzo, govorilo se o US Openu i Sinsinatiju pre. Očigledno, mere su tamo potpuno drugačije. Veoma je teško porediti, ne možeš porediti. Tako da, sada ćemo se fokusirati na ovo, svi se nadamo individualno i kao tim da ćemo se vratiti veoma brzo.

Video: Znoji se Nole pored seksi Lole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draga 4462

    12. jun 2020 | 16:05

    Bravo Nolle

  • Goran

    12. jun 2020 | 16:14

    Pa ne samo zbog Covid 19 nego i zbog ovih rasističkih nemira, u SAD nikome ne pada na pamet da putuje. Tamo je sada lakše glavu izgubiti nego u Somaliji.

  • Cc

    12. jun 2020 | 15:53

    Pa nmzs porediti broj stanovnika sa Amerikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA