≫ 

"Adria Tour" dobio prvog šampiona: Tim prejak za Krajinovića, ovacije Beograđana za Austrijanca!

Dominik dominirao u finalu, upisao četvrtu pobedu na sjajno organizovanom beogradskom turniru

  • 14
Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Foto: Marko Jovanović

Najbolji austrijski teniser i treći reket sveta Dominik Tim osvajač je Adria Tour turnira u Beogradu, jer je u finalu pobedio Filipa Krajinovića sa 4:3 (2), 2:4, 4:2 posle sat i 12 minuta igre. Tim je ostao nepobeđen na trodnevnom egzibicionom humanitarnom spektaklu na Dorćolu gde je pobedio sva četiri rivala.

Džumhur mu je predao, protiv Lajovića i Dimitrova se namučio, ništa rutinski nije moglo ni sa Krajinovićem, ali je pokazao najbolju formu i stabilnost. Nijanse su odlučile u meču u kom je Tim nešto bolje servirao i imao bolji ritam udaraca u odlučujućim trenucima.

Dva vinera u bekhend stranu Krajinovića, posle prva dva poena, Tim je jako ušao u meč. Već u trećem, Filip je uspeo da igru prebaci na svoj forhend kojim je namestio poen za 30:15, ali nije mogao da stigne Timov slajs i udarac po paraleli za 40:15.

dominik tim Foto: MN Press

Usledio je sportski potez Krajinovića koji je priznao da je linijski sudija pogrešio kod procene da je loptica u autu i samo je krenuo ka stolici, a Austrijancu je pripao prvi gem u meču. Već u prvom poenu sledećeg, maestralan potez iz teške defanzive srpskog igrača.

Tim je opalio po paraleli jaku lopticu, a Krajinović je blokom odigrao sjajnu skraćenu za 15:0. Posle greške Tima, Filip izlazi na mrežu i volej, a onda i servisom rešava gem za 1:1.

Bekhend u dalekom autu, pa forhend u mreži, Austrijanac je lako poveo 30:0 u trećem gemu, da bi onda iznenadio promašajem iz voleja. Ispravio se sa osnovne linije, poveo 40:15 i onda na mreži poslao lopticu malo pored terena.

Krajinović je izjednačio na 40:40 i Austrijanac je pogodio as za otklon neizvesnosti i vođstvo. Filip je omašio forhend u prvom poenu četvrtog gema, ali je pritisnuo Tima i naterao ga na tri vezane greške dubokim loptama za 40:15.  Na gem lopti je Tim odigrao "tviner" na mreži, Srbin je to rutinski sačekao i izjednačio.

Timu je u tim momentima radio servis, dobro je gađao T liniju i od riterna našeg igrača je štošta zavisilo. Jedan odličan je Filip odigrao na drugi servis Austrijanca za 30:15, pa onda još jedan pasing šot za 40:30, ali je Tim posle pet gemova i 18 minuta igre bio nadomak seta.

Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Jelena Janković u loži na tribinama u društvi svoje majke i Foto: Marko Jovanović

Filip mu je otežavao posao servisom i volejima pa je izlaskom napred poveo 30:15, pa ostankom u razmeni 40:15 i na kraju promenom ritma i paralelom obezbedio taj-brejk prvog seta. Tim je u njemu poveo sa 2:0, Krajinović je lepo gađao Dominikovu forhend stranu, ali je ovaj ipak as udarcem poveo 4:1.

Promašajem Krajinovića je zatim došao na dva poena do seta i sa dve perfektne paralele iz forhenda obrisao liniju za 7:2 i set. Na početku drugog je Krajinović odigrao jako dobro na mreži, pokazao već u prvom gemu kakvim osećajem ali i hrabrošću raspolaže jer je na 40:40 izašao napred i odigrao sjajan volej za 1:0. Tim je nastavio da servira jako i ravno, u udarcima je bio odlučan i forhendom je namestio, pa poluvolejem dovršio poen za 30:0.

Krajinović ga je oterao iza linije, ušao u teren i ipak promašio, posle čega je Austrijanac uzeo prvi gem u drugom setu. Miksovao je Krajinović u trećem gemu, malo udarao sa osnovne linije, malo izlazio napred i time nije davao Timu način da se navikne na jedan ritam pa je uz jedan izgubljen poen poveo sa 2:1.

Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Novak Đoković u društvu supruge Jelene prati finalni meč Foto: Marko Jovanović

Dva strašna udarca Krajinovića, jedan po paraleli, drugi po dijagonali pritisli su Timov forhend, Dominik je dvaput iznuđeno pogrešio za 15:30, a onda još jednom za 15:40. Posle toga je vezao još nekoliko kikseva, pa je naš igrač brejkom poveo 3:1. Nažalost, tri loša udarca i dve mreže koštala su Krajinovića poena, Tim je imao 15:40 i ekspresno tri šanse za ribrejk.

Iskoristio je već prvu i vinerom anulirao prednost, a Krajinović je zatražio lekarsku pomoć i medicinski tajm-aut. Tim se malo "ohladio" u toj pauzi pa je pogodio sredinu mreže forhendom za 0:15 u šestom gemu, a duplom greškom dao Filipu i 0:30. Servis ga nije slušao, Filip je to iskoristio za novo istrčavanje napred, dobro je procenio preveliku snagu Timovog pasing šota na mreži i došao do set lopte. Austrijanac je novom duplom greškom izgubio set.

Krajinović je as servisom počeo treći set, Tim je uzvratio munjevitim riternom na drugi servis za 30:30, ali nije imao leka za precizan servis Srbina u T liniju i Filip je poveo u tom delu igre sa 1:0. Drop šotom je pozvao Tima na mrežu i uzeo mu poen skraćenom lopticom ali je Dominik bio agresivniji i uz taj jedan izgubljen poen je izjednačio.

Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Foto: Marko Jovanović

Filip je promašio polje, pa pogodio mrežu za 0:30, izašao je napred posle servisa i omanuo volej za četiri brejk prilike i Tim je tada za nekoliko centimetara u svakom od udaraca praktično završio posao brejkom za 2:1. U sledećem gemu je brzo stigao do 30:0 i sa 3:1 bio na pragu pobede.

Krajinovića je iznenadio kada je "ošamario" forhendom lopticu za 15:15 u petom gemu, koji je Filip dobio dubokom lopticom i greškom rivala, ali je ipak ostao siguran na svom servisu za trijumf.

Za kraj, Ti mje ostavio poslaticu večeri: tviner kojim je pogodio ćošak Krajinovićevog polja, digao publiku na noge, a onda novim poenom stavio tačku na meč, na pobedu i trijumf na teniskom spektaklu u srpskoj prestonici.

Tok turnira, nedelja:

FINALE: Filip Krajinović - Dominik Tim 1:2 (3:4/2:7, 4:2, 2:4)

III SET

- BREJK, Tim je preuzeo vođstvo na servis Krajinovića. Ima lepu poziciju sada, na dva gema je od trijumfa u finalu. Potvrdio je brejk Austrijanac osvajanjem gema na svoj početni udarac, sada je tako blizu osvajanja turnira.

- Krenuo je Krajinović jako u setu odluke, poveo 1:0, pa je Tim bio na potezu. Austrijanac je potvrdio klasu sa nekoliko sjajnih poteza na svoj servis, naterao Filipa na defanzivu, lagano došao do 1:1.

II SET

- BREJK - set za Krajinovića. U razmeni udaraca sa osnovne linije Tim nije bio najprecizniji, pa je Srbin došao do egala u setovima.

- BREJK! Krajinović je iskoristio šansu, "uzeo" je gem na servis Tima i serviraće za osvajanje seta. Šteta, ništa još od seta za našeg tenisera, pošto je Austrijanac uspeo da uzvrati i "ribrejkom" smanji na 2:3, pa će servirati  za egal.

- Atraktivan početak Krajinovića u drugom setu, poveo je na svoj servis 1:0. Tim je, ipak, nedodirljiv na svoj početni udarac, ekspresno je uzvratio za 1:1, posle osvojenog gema bez izgubljenog poena. 

I SET - Tim je uzeo prvi set posle taj-brejka, pokazao je daleko više u odlučujućem periodu seta koji je rešio sa 7:2

Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Olga Danilović i Đorđe Đoković u publici gledaju finale Foto: Marko Jovanović

- Krajinović igra sjajno, 3:3 je u finalu. Tim je na servisu.  

- Tim osvaja drugi gem na svoj servis, nije bilo trzavica u igri Austrijanca dosad, ali i Krajinović ima svoje adute, rešava i on drugi gem na svoj servis - čeka nas uzbudljiva borba koja se polako nazire.

- Tim je eskpresno poveo na svoj servis, Krajinović mu je olakšao posao fer-plej gestom kod psolednjeg poena, potvrdio je poen oko kojeg je tek trebalo da se vaga. Uzvratio je srpski teniser, rešio drugi gem u svoju korist, za egal, 1:1.

Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Foto: Marko Jovanović
redovi ispred teniskog stadiona na dorćolu Redovi ispred stadiona na Dorćolu, ljubitelji tenisa sa kartama večernjeg programa čekaju da uđu i zauzmu svoja mesta Foto: Telegraf.rs
Adria tour, Dominik Tim - Grigor Dimitrov Foto: Marko Jovanović

Za finale: Grigor Dimitrov - Dominik Tim, 0:2!

- Kraj - Tim je u finalu! Austrijanac je savladao Dimitrova posle velike borbe u oba seta, bilo je 4:3 i 4:3, vrlo neizvestan meč videli su ljubitelji tenisa na Dorćolu, koji će Austrijanca gledati i od 20:30 sati protiv Krajinovića u finalu.

- Uzvratio je udarac Dimitrov, osvojio je Bugarin dva vezana gema za egal u drugom setu (2:2), poručio je Austrijancu da se neće lako predati.

- Zreliju partiju pruža Dominik Tim, vodi 2:0 u drugom setu i ide ka pobedi protiv Bugarina.

- Vodi Tim u vrlo izjednačenoj borbi na dorćolskoj šljaci, 2:1 je trenutno za Austrijanca, ali ne zadugo - Bugarin je uzeo gem na svoj servis, vratio egal u setu.

Adria tour, Dominik Tim - Grigor Dimitrov Foto: Marko Jovanović

- Posle emotivnog nastupa, na terenu su Bugrain Dimitrov i Austrijanac Tim - pobednik ovog meča igraće protiv Filipa Krajinovića u finalu.

III SET, 2:1, Pobeda za Novaka, ali je ostao bez finala gde igde Filip Krajinović

- Brejk! Novak ide ka pobedi, a Krajinović ka finalu. Još gem deli Srbina od pobede.

- Neizvestan duel su dobili ljubitelji tenisa na Dortćolu, Zverev igra za finale, a Nole mu ne dozvoljava da tako lako dođe do tog cilja. Egal je u setu odluke - 1:1.

- Posle gubitka drugog seta, koji automatski znači i gubitak šansi za plasman u finale, Novak će u nastavku igrati za Filipa Krajinovića od kojeg je izgubio dan ranije. Ukoliko Nole dobije Nemca, Krajinović će obezbediti plasman u finale.

Adria tour, Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Marko Jovanović

II SET, 1:1 - Đoković eliminisan! Ništa od finala za našeg asa koji je izgubio drugi set, samim tim ostao bez plasmana u meč za trofej.

- Zverev se razgoropadio, uzeo je gem na servis našeg asa i vodi sa 3:1. Sad je Đoković u problemu, jer ga gubitak seta može koštati finala. 

- Budi se Zverev iako i dalje deluje kao da je ustao "na levu nogu". Teško dolazi do ritma, pa deluje da je samo pitanje vremena kada će Srbin doći do trijumfa. Trenutno je 1:1.

- Đoković reprizira prvi set, odličan početka i drugog dela meča, poveo je 1:0.

Adria tour, Novak Đoković - Aleksandar Zverev Foto: Marko Jovanović

I SET, 1:0 - Novak osvojio set za samo 12 minuta!

- Ne može da se "sastavi" nemački teniser, sa "nulom" gubi gemove... Konačno je živnuo, osvojio poen, ali deluje da se kasno budi. Nole već ima velikih 3:0 i 40:30. Nokaut u prvom setu koji naš as osvaja za samo 12 minuta, sa ubedljivih 4:0.

- Sjajan početak Novaka, vrhunski je "pozvao" Zvereva na mrežu, Nemac je samo uspeo da pogledom isprati poen koji je pripao našem asu. Lagano je došao do vođstva Novak na svoj servis, dominirao je i u drugom gemu - za opipljivih 2:0.  

16.15 - Počinje najzanimljiviji okršaj dana između Đokovića i Zvereva - njegov tok pratiće sa pažnjom i Filip Krajinović kome za plasman u finale treba Novakov trijumf od 2:0. Maksimalna pobeda Nemca eliminiše Đokovića, dok u slučaju pobede Srbina od 2:1 gem količnik odlučuje o plasmanu u meč za trofej.

aleksander Zverev Foto: instagram/brendapatea

15.57 - Završen je meč između Krajinovića i Troickog. Filip je dobio i drugi set sa 4:3 posle taj-brejka i zabeležio trijumf rezultatom od 2:0.

Krajinović sada iščekuje rezultat meča između Đokovića i Zvereva i pobedu Srbina da vidi hoće li igrati u finalu. Okršaj Novaka i Saše počinje posle 16.10 časova.

15.25 - Odigran je najkraći set na turniru, čak 4:0 je bilo za Krajinovića, koji nije štedeo prijatelja.

15.15 - Program je nastavljen duelom Krajinovića i Troickog, koji je odmah pretrpeo brejk.

Adria Tour, Viktor Troicki Foto: Nikola Tomić

14.42 - Predao je Lajović ipak meč, nije u stanju da nastavi duel!

14.40 - Nema šale sa Milojevićem, prvi set je dobio u taj-brejku sa 4:3 (7:0).

14.20 - Već u prvom gemu je Milojević napravio brejk protiv Lajovića, pa je zatim to iskoristio za startno vođstvo od 3:1. Čak je četiri puta brejk sprečio Lajović u ovom gemu.

Video: Novak Đoković: Za ovo se živi, Beograd gledao tenis posle ponoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👮‍♀️👍

    14. jun 2020 | 22:27

    Turnir divan, teniseri i publika pravi, cestutke organizatoru, ovo je trebalo nasim narodima, svaka cast Nole, Beigradu beli gradu. Uzivao sam gledati velike tenisere, posebno kralja NOLETA. Sve je bilo predivno, veliki pozzz od Noletovog fana.

  • Al kaponez

    14. jun 2020 | 21:25

    Ovaj mali Đorđe se nameračio na ovu Olgu,ali polako dečko,polako...

  • VILSON

    14. jun 2020 | 15:34

    Bravo momci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA