Jedan detalj pokazuje da je Dimitrov možda znao za korona virus: Nije pružio šaku Ćoriću i sudiji

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan je na korona virus i to je objavio u nedelju uveče putem društvenih mreža

  • 0
Foto: Printscreen Twitter

Zbog pozitivnog ishoda njegovog testa na infekciju COVID-19, otkazano je finale Adria Tour turnira u Zadru, između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

Zdravstveni autoriteti u Hrvatskoj pozvali su sve koji su bili u kontaktu sa Bugarinom duže od deset minuta da se povuku u samoizolaciju ili se testiraju, a jedan snimak pokazuje da je Dimitrov možda već znao šta mu se dešava.

On je posle beogradskog Adria Tour vikenda otputovao u Bugarsku i po dolasku u Zadar vrlo brzo se požalio da se oseća loše.

- Želim da poručim da ću biti dobro. Ovo je posledica velikog napora i izlaganja suncu proteklih dana i moraću da propustim posljednji dan u Zadru. Mislio sam da bi bilo pošteno da prepustim svoje mesto jednom sjajnom mladom teniseru kome će ovo sigurno mnogo značiti - naveo je isprva bugarski igrač i 19. reket planete.

Prvi meč je igrao protiv Borne Ćorića, izgubio 4:1, 4:1 i nakon toga odlučio da ipak ne može više.

Na kraju meča, Dimitrov kao da je naslutio šta može da bude uzrok njegove slabosti, pa je umesto klasičnog rukovanja odlučio da ispruži pesnicu ka rivalu, a onda i sudiji.

Prethodnih meseci postalo je poznato da se virus COVID-19 prenosi posredstvom ruku, a u telo unosi dodirivanjem usta, nosa ili očiju.

Umesto Grigora je na turniru mesto zauzeo Nino Serdarušić, Dimitrov se povukao i onda posle testiranja objavio loše vesti zbog kojih je turnir u Zadru prekinut bez pobednika.

Video: Ivanišević: Pre tri dana sam se testirao, test je negativan, a bio sam u kontaktu sa Grigorom

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA