≫ 

Srbi se "podigli iz pepela": Krah, tuga i suze u Dejvis kupu pa delirijum i krov sveta u Sidneju

Čista emocija i euforija srpskih tenisera i navijača u Sidneju

  • 5

Teniska reprezentacija Srbije u protekla dva meseca prešla je put od totalnog gubitnika do trijumfa nad Špancima i prvog pobednika novoformiranog ATP Kupa kojim je ispisala istoriju tenisa.

Naime, posle poraza od Rusije 2:1 u četvrtfinalu Dejvis Kupa sredinom novmebra 2019. godine selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić održao je preemotivnu konferenciju za novinare i nije uspeo da sakrije suze, kao i veći deo reprezentacije. 

- Izvinite. Ne radi se ovde o pobedama i porazima. Samo da razumete, ovde sede četvorica igrača i zajedno sa Filipom i Ducijem...To je naša zlatna generacija i ja ovo vidim kao kraj jer je ovo Jankov poslednji meč. On će uvek biti sa nama, ne samo ovog puta, već i u budućnosti - rekao je tada.

Tokom njegovog izlaganja, malo ko je i mislio na meč sa Rusijom, jer je bilo evidentno koliko je njemu, ali i ostalim srpskim teniserima, Novaku Đokoviću, Janku Tipsareviću, Viktoru Troickom, Dušanu Lajoviću i Filipu Krajinoviću teško. Tako je Zimonjić kroz suze govorio, Filip je takođe plakao, Janko pognute glave gledao u zemlju. Nole je pokušao da se suzdrži koliko je mogao, pokušao je i da ohrabri svog selektora i velikog prijatelja, ali su emocije sve prevladale.

Zanimljivo, posle nepuna dva meseca, usledilo je novo okupljanje reprezentacije, za novo takmičenje, koje je Srbija uspela da osvoji. Na putu do titule Srbija je savladala Južnu Afriku,  Francusku i Čile, u četvrtfinalu pobeđena je Kanada i u polufinalu Rusija i na kraju Španija. Teniseri su na najlepši mogući način "nadoknadili" sve što im je ne tak odavno delovalo izgubljeno.

Tako su svi videli scene u kojima teniseri zagrljeni pevaju "Ja te volim Srbijo", zajedničko dizanje trofeja i slavlje sa navijačima. Srbija se vratila teniski vrh, a osvojena je i prva reprezentativna titula posle osvojenog Dejvis kupa 2010. godine u Beogradskoj Areni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    12. januar 2020 | 15:54

    Legende!!!

  • Rola

    12. januar 2020 | 16:27

    Blago nama što vas imamo još više vašim roditeljima što vas takve odgajili i naučili ljudskim vrednostima. Hvala vam i da ništa više ne osvojite vi ostajete legende i ponos naše Srbije.

  • Komsija

    12. januar 2020 | 16:35

    E tako se igra rukomet ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA