≫ 

Da li će se igrati AO? Muž srpske teniserke objavio zabrinjavajuću fotografiju neba nad Melburnom

Zagađenje vazduha u Australiji dostiže vrhunac zbog stravičnih požara koji su pogodili zemlju

  • 3
Vujadin Jović Foto: Instagram.com/vujajovic

Još jedna nedelja ostala je do početka Australijan opena, a organizatori su ozbiljno zabrinuti kako će se mečevi uopšte igrati. Osim nesnosnih vrućina i temperature koja je u ovo doba godine na najmanjem kontinentu ide i do 40 stepeni celzijusovih, ove godine je prvi Gren slem sezone u opasnosti zbog zagađenosti vazduha, koji je uzrokovan stravičnim požarima koji su pogodili Australiju.

U požarima je za sada život izgubilo 28 ljudi, uništeno je preko 3.000 domova, i nastradalo više od milion životinja, od čega su mnoge od njih ugrožene vrste kojima preti izumiranje.

Požari su izazvali i stravična zagađenja vazduha, pa je on u Australiji trenutno na najnižem nivou kada je u pitanju kvalitet.

Tako je i suprug srpske teniserke Jovane Jović (nekada Jakšić), Vujadin Jović, objavio fotografiju iz vazduha nad Melburnom, koja pokazuje koliko je narušen kvalitet vazduha u ovom gradu, gde treba da se održi Australijan open.

- Gust dim je danas nad Melburnom sa indeksom od 407 zagađenosti vazduha i sa opassnim uslovima napolju. Nisam siguran kako se mogu igrati mečevi danas, pošto kvalifikacije treba da startuju uskoro - napisao je on uz fotografiju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vuja (@vujajovic) on

Australijan open na programu je od 20. januara do 2. februara. Ono što sigurno ide na ruku organizatorima, jeste da se od srede u Melburnu najavljuje kiša i hladnije vreme, što bi moglo da utiče na gašenje požara i stabilizacije kvaliteta vazduha do starta turnira.

Interesantno, Jovana Jović u prvom kolu kvalifikacija igra protiv srpske teniserke Olge Danilović, a taj meč na programu je u noći između utorka i srede.

Video: Moćno i beskompromisno: Ovako je Srbija pobedila Špance u finalu ATP kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    14. januar 2020 | 09:03

    Prema zvaničnim podacima uginulo je preko pola milijarde životinja ne računajući insekte i žabe, tako da se ne zna tačan broj. Katastrofa koja se ne može nadoknaditi.

  • Darinka

    14. januar 2020 | 13:15

    Planeta se mijenja to je očito.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA