Drama na Australijan openu: Teniserka se srušila na teren, gušila se od dima

Loši uslovi za igru u Melburnu usled niskog kvaliteta vazduha osetila je Dalila Jakupović tokom kvalifikacija za Australijan open

  • 1
Dalila Jakupović Printskrin: Twitter.com/@ESPNAusNZ

Loš kvalitet vazduha u Melburnu ozbiljno brine organizatore Australijan opena. Grad u kojem se održava prvi Gren slem sezone trenutno ima najlošiji kvalitet vazduha u svetu, usled katastrofalnih požara koji razara.

Suprug srpske teniserke objavio je zabrinjavajuću fotografiju koja posebno brine, a najozbiljnija situacija viđena je na samom terenu tokom meča 1. kola kvalifikacija, kada je slovenačka teniserka Dalila Jakupović morala da preda meč usled gušenja zbog lošeg vazduha.

Iako je dobila prvi set sa 6:4, i u drugom je gubila sa 6:5, Jakupović je bila prinuđena da preda meč, jer je imala problema sa disanjem.

U poslednjim odigranim gemovima viđena je velika borba dve teniserke, što je posebno iscrpelo Dalilu, koja je imala problem s disanjem, nakon čega se samo srušila na teren. Lekari su odmah utrčali da joj pomognu, ali ona nije bila u stanju da nastavi meč.

Australijan open na programu je od 20. januara, a očekuje se da u Melburnu narednih dana padne kiša, što bi moglo da pomogne kada je u pitanju borba sa požarima, a to bi moglo da utiče i na poboljšanje kvaliteta vazduha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA