≫ 

Ovaj duel čekaju svi na Australijan openu: Nemilosrdan žreb za Nadala, opet mora na Kirjosa!

Prošlogodišnjem finalisti biće veoma teško na putu do završnice

  • 6
Rafael Nadal, Nik Kirjos Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Rafael Nadal nije imao žreb iz snova na Australijan openu, jer ima nekoliko potencijalnih mina do projektovanog puta u finale. Prva tri kola ne bi trebalo da predstavljaju veći problem za prošlogodišnjeg finalistu.

U prvom kolu čeka ga Hugo Delien, zatim pobednidnik duela Federiko Delbonis - Žoao Souza, a zatim u trećem najverovatnije zemljak Pablo Karenjo Busta, ili neko od kvalifikanata.

A onda najverovatnije sledi veliki derbi koji sigurno sa nestrpljenjem čeka cela Australija... Duel Nika Kirjosa i Rafaela Nadala.

Kirjos je u Nadalovoj polovini žreba. U prvom kolu se sastaje sa Italijanom Lorencom Sonegom, zatim sa boljim iz duela Pablo Kuevas Žil Simon, dok ga u trećem kolu najverovatnije čeka Karen Kačanov iz Rusije.

Ukoliko miljenik domaće publike uspe da prebrodi prva tri kola, gledaćemo ponovo derbi protiv Rafaela Nadala, kao što je to bio slučaj na Vimbldonu, gde je viđen meč pun tenzija, gde je bilo čak i ružnih reči, nesportskih poteza i velika drama do samog kraja.

Ukoliko pobedi Kirjosa, tu se Nadalove muke ne završavaju. U četvrtfinalu mu je projektovani rival Dominik Tim, dok bi u polufinalu odmerio snage protiv Danila Medvedeva, tenisera koji je jedan od favorita iz senke i sa kojim je odigrao epsko finale US Opena, kada je odigran jedan od najlegendarnijih mečeva u istoriji tenisa.

Ako prođe taj pakleni put, onda bi ga u finalu prema projektovanom žrebu čekao Novak Đoković, koji je 2. nosilac turnira.

Australijan open na programu je od 20. januara, a titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, koji juri rekordnu 8. titulu u Melburnu.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

Video: Ižvrljao Novakovo ime! Da li je ovo novo dno koje je dotakao Nik Kirjos?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Армаггедон

    16. januar 2020 | 10:51

    Не знам чему толико спомињање кирјоса?он заслужује да га сви у Србији игноришу а новинари највише.Обична дворска луда,види се да му је мама била собарица

  • Bojan

    16. januar 2020 | 10:35

    Nece on stici do Nadala,otresce ga Kacanov u trecem kolu ako i do toga stigne

  • Др

    16. januar 2020 | 10:41

    Ух, како ви пројектујете....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA