≫ 

Federer poslao poruku Rafi i Novaku pred start AO: Još uvek sam u stanju da vas pobedim!

Da li Švajcarac može do još jednog Grend Slem pehara?

  • 7
Rodžer Federer

Foto: AP/Tanjug

Pred start prvog Grend slema sezone Rodžer Federer je i dalje tu, u vrhu favorita za osvajanje Australijen Opena. Iako "gazi" 39. godinu, Švajcarac slovi za jednog od najozbiljnijih kandidata za trofej koji je poslednji put osvojio 2018. godine.

To mu je bila i poslednja od 20 Grend Slem titula, a mnogi veruju da je baš ova godina krajnja prilika za legendarnog asa da svoj šampionski opus kruniše još jednim peharom sa turnira "velike četvorke", jer pored i dalje ambicioznih Nadala i Đokovića, na sceni su mlade snage predvođene Cicipasom i Medvedevim koje polako preuzimaju primat u svetskom tenisu.

Zato je Švajcarcu predstojeća godina od izuzetnog značaja, to je i naglasio u razgovoru za domaće medije kojima je otkrio ciljeve za tamičarski ciklus koji sledi.

- Da budem iskren, voleo bih da konačno osvojim veliki trofej. Bio sam tako blizu prošle sezone, jer sam pobedio Nadala, a protiv Đokovića me je samo jedan poen delio od 21. Grend Slem titule. Pokazao sam mojim najvećim protivnicima da i dalje mogu da ih pobedim. Tako da je sve moguće. Moram da treniram jako za titulu, a to sam i radio proteklih nedelja - zvuči naoštreno Federer pred početak turnira kojeg je osvajao šest puta.

Grend Slem uspeh, ipak, nije jedino o čemu sanja Rodžer...

- Uz Grend Slem, voleo bih i olimpijsko zlato ili barem medalju u Tokiju, to bi zaista bilo sjajno. Takođe, želim i da se kvalifikujem na završni turnir u Londonu na kraju godine i tamo pokušam da dođem do titule. U svakom slučaju, svaki trofej mi je sada vrlo važan - kaže osvajač 103 titule.

rodžer federer

Rodžer Federer sa trofejem Australijen Opena 2018. godine Foto: Tanjug/Ap

Decenija i po najvećih uspeha od Federera je napravila ikonu tenisa, svaki uspeh ga je terao ka novim dostignućima. Danas situacija nije ništa drugačija nego pre deset godina. i dalje je gladan pehara.

- To vam je ovako: svaki momenat koji doživite kao šampion je prelep trenutak - za to ću igrati dokle god budem mogao. Kao i prošle godine sa Belindom Benčić na Hofman Kupu ili sa timom Evrope na Lejver Kupu u Ženevi. I te titule su mi jako drage.

U svakom razgovoru sa Federerom, neizbežna tema su Rafa i Nole kao najveće pretnje, ali pojavili su se i nove mlade snage željne da konačno svrgnu "veliku trojku" sa mape.

- Naravno, Novak i Rafa i dalje imaju mnogo poena, tako da će proći vreme dok ne dođe do smene na vrhu. Ali, nakon prošle sezone, u kojoj je Cicipas krunisan u finaluu Londonu, on se nameće kao sledeći svetski broj jedan. To Zaista je teško prognozirati ko će biti novi najbolji na svetu. Ipak, u skorijoj budućnosti biće jansije koji igrači će osvajati Grend Slem turnire u narednim godinama. Tu bi izdvojio još Aleksandera Zvereva, Feliksa Ožije-Aliasim i Danil Medvedev.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA