Javno rekao da ne voli Novaka, bio u zatvoru zbog prostitutki: Kontroverzni teniser će igrati na AO

Letonac Gulbis uspešno prebrodio kvalifikacije za prvi gren slem u sezoni

  • 34

Ovogodišnji Australijan open biće ''bogatiji'' za jednog od najkontroverznijih tenisera Ernestsa Gulbisa koji je uspešno prebrodio kvalifikacije i sa 2:0 u setovima je savladao Indijca Prajneša Gunesvarana!

Gulbis je svakako poznat i po tome što ne voli najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, iako su njih dvojica zajedno ''učili'' u akademiji Nikole Pilića.

- Postoji nekoliko igrača koje ne volim. Ne volim Novaka iako se znamo od kada smo imali 12 godina. Tada je bio običan dečak. Promenio se posle prvog velikog trijumfa. To vidim u njegovim očima. Sada nas gleda drugačije. Istina, nikada nismo imali ni jedan konflikt, ali osećam promenu u njegovoj ličnosti. Ne volim takve ljude. Volim osobe sa jakim personalitijem. One koje se ne menjaju zbog uspeha ili zarađenog novca. Zbog ovoga se ja trudim da budem pažljiv i da se ne promenim - rekao je Gulbis sada već davne 2013. godine.

Kao mlad teniser važio je za velikog talenata, ali prelazak iz juniora u seniore nije dobro podneo. Bilo je tu povremenih bljesaka protiv bolje rangiranih tenisera, ali nedovoljna posvećenost tenisu i nekonstantnost nisu mogle da iznedre neke bolje rezultate, sve do 2010. godine kada je osvojio prvu od šest ATP titula. Bilo je to u Delraj Biču kada je pobedio Ivu Karlovića.

Činilo se da je tada Gulbis sazreo, ali je i dalje umeo vrlo često da gubi na velikim turnirima od lošije rangiranih tenisera, da bi se konačno u drugoj polovini 2013. godine video kvalitet i videli plodovi života posvećenijeg tenisu. Svemu je prethodilo njegovo neigranje na Australijan openu i poraz na čelendžeru u Bergamu, kada mu je majka rekla da ostavi tenis.

Od toge trenugka, njegova pozicija na ATP listi je bila sve bolja, a stigle su i nove titule. Opet u Delraj Biču i Sankt Petersburgu, a u 2014. godini je osvojio Nicu i Marsej i došao do 17. pozicije na svetu što je njegov najbolji plasman.

Ernest Gulbis Foto: Tanjug/AP

Od kada je postao poznat teniskoj javnosti, njegove izjave i postupci su bili ono što su svi mediji željno iščekivali. Tako je njegova izjava o tome kako " ne bi voleo da se njegove sestre bave tenisom, jer žene treba da čuvaju decu i uživaju u životu" izazvala salve negativnih komentara njegovih koleginica, naročito Marije Šarapove.

Potudio se i da se zameri i kolegama. Tako je na pitanje o velikoj četvorci (Novak Đoković, Rafael Nadal, Endi Mari i Rodžer Federer) rekao:

- Oni su dosadni. Ja ih poštujem i svaka im čast. Ali fali tu malo više vatre, kao što sportisti imaju u boksu, hokeju ili košarci, treba malo više rivalstva. Posle meča oni govore poraženom "bio si dobar, ali ja sam bio malo bolji". To je s...nje. Ja bih im rekao. Pobedio sam meč, razbio sam te, bio si gori od mene. Takav stav mi nedostaje u tenisu - rekao je Gulbis svojevremeno.

Gulbis je između ostalog poznat i zbog toga što veoma hvalio turnir u Roterdamu, jer je tamo marihuana legalna, ali da je grehota što teniseri ne smeju da je konzumiraju, kao i po svom hapšenju u Švedskoj zbog provedene noći sa prostitukom.

Ernest Gulbis Foto: AP/Tanjug

- Kada upoznam devojku, ne pitam je čime se bavi, da li je frizer ili nešto slično. Samo se upoznamo, ponekad i one ne pitaju mene čime se ja bavim. Ako me pita, ja slažem. Kažem da sam muzičar ili tako nešto.

- Odjednom je došla poliicija i odvela me je u zatvor gde sam proveo noć. Uznemiren sam zbog vlasti u Švedskoj, ali bilo je zabavno, svako mora po jednom da ode u zatvor.

Letonac je poznat i po tome što prečesto lomi rekete tokom turnira, tako da svakako neće biti iznenađenje ako isto vidimo i u Melburnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    17. januar 2020 | 21:32

    ti si samo ljubomoran sto si nebitan

  • Cenzura

    17. januar 2020 | 22:52

    Obožavam Gulbisa! 😃😃😃

  • Gm

    17. januar 2020 | 21:51

    Eeee vidis care, ti mozes da kazes da si muzicar zato sto si ne bitan u tenisu. A Djokovic to ne moze da kaze, zato sto ceo svet zna ko je i sta je on.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA