≫ 

Priča o čoveku koji je "mučio" Novaka: Nikad mu nije uzeo set, menjao je majicu zbog njega 3 puta!

Ujedno, ovaj Rus je bio i Đokovićev idol

  • 4
CORRECTION Australia Tennis ATP Cup Foto: Tanjug/AP

Mali je broj nekadašnjih i sadašnjih tenisera protiv kojih je Novak Đoković igrao više od jednog puta i da nema nijedan trijumf, a kamoli neosvojen set! Međutim, Marat Safin je svakako jedan od njih!

Kontroverzni ruski teniser, o kom smo ranije pisali da je pijan igrao finale AO i da je u loži imao tri misteriozne seksi plavuše, dva puta je igrao protiv Novaka tokom karijere i oba puta je slavio sa 3:0 u setovima.

Svoj prvi meč meč, ujedno i Novakov prvi na nekom gren slemu, odigrali su davne 2005. baš na Australijan openu (6:0, 6:2, 6:1) i upravo je to razlog zbog čeka pred početak ovogodišnjeg podsećamo na čoveka koji je Đokoviću bio i uzor.

Možda je te 2005. godine Safin bio apsolutni favorit protiv Đokovića, ali tri godine kasnije na Vimbldonu svakako nije. Srbin je tada stigao kao 3. teniser sveta, ali je Safin kao 40. na ATP listi ponovo slavio maksimalnim rezultatom.

- Bio mi je jedan od uzora. Imali smo istog agenta, pa smo često trenirali zajedno, dok sam ja bio baš mlad. Mnogo mi je pomogao. Sećam se, kada sam ga prvi put upoznao, bilo je to dok se on zagrevao za njegov meč u Bangkoku. Trajalo je to oko 20-ak minuta. Morao sam da promenim tri majice, toliko sam bio nervozan. Kada dođete u priliku da igrate sa svojim idolom, naravno da ćete da se osećate tako - rekao je Đoković pre izvesnog vremena i dodao:

Marat Safin Đoković i Safin posle meča na Vimbldonu Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

- I, sada nam, svakako, nedostaje. Njegov talenat nam nedostaje, to na prvom mestu. Jer, on je bio fantastičan igrač. Svedoči o tome i njegov put ka broju 1, i dve, tri grend slem titule, ali i onaj stil igre kome nije bilo ravnog. Bio je svestran na terenu, a i snažna ličnost. Bio je bez straha. Istina, nedostaje nam i njegovo bacanje reketa (smeh), vika, dreka... Mislim da su ga i navijači iz istih razloga voleli.

Sam Rus nikada nije krio da je naklonjen Đokoviću, a javnost je najviše postala svesna toga posle onih izjava iz avgusta 2019. godine.

- Mislim da će Novak prestići Rodžera jer mu je ostalo još mnogo vremena, ima 32 godine. Naravno, sve zavisi od okolnosti, ali ukoliko bude zdrav i ukoliko nastavi ovako da igra biće u stanju da igra do 40. godine.

- Novak ima pobednički mentalitet, veliki je borac. Nikad ne odustaje, a kad igra na svom nivou, teško neko može da ga pobedi. On dominira mentalnom snagom i tu je najjači. Kad je najteže, Novak je najbolji.

Marat Safin Foto: Guliver/Olivier Anrigo/Getty Images

Safin je tokom karijere zaradio 12 miliona evra, ali danas, kada je igrački u penziji, smatra da novac nije presudan.

- Imam ga dovoljno. Nekome treba za život 10 milijardi dolara, nekome 10 miliona, a nekome mnogo manje. Mrzim brojanje tuđeg novca. Pusti ljude na miru, neka rade što god žele. Svako kroji svoju sudbinu. Mnogi su ljubomorni, love novac, žele da se naglo obogate, a onda se razbole. A novac ne možete poneti sa sobom u grob - rekao je u januaru 2019. godine, u velikom intervjuu za ruske medije.

Safin je tada rekao da nema prijatelje, da uživa kada je sam, te je dodao i da mu ne treba devojka.

- Nemam ni devojku, ni suprugu, već duže vreme. I ne želim, nemam nikakvih potreba. Ne želim nikakvu vezu. Ma ne mogu izdržati ni nedelju dana. Obožavam svoj život i ne želim da gradim vezu ni sa jednom ženom. Imam potpunu slobodu i želim da radim ono što god ja hoću. I ne, nijedna me nije razočarala, jednostavno se ovo dogodilo. Bio sam u jednoj dugačkoj vezi i sada uživam u slobodi. Mir, tišina... To je to!

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marat Safin (@flymonkeyrus) on

A na pitanje novinara kako nađe devojku za seks na jednu noć, Safin je tada rekao:

- Pa ti verovatno to znaš bolje od mene, ti si mlad. Tebi krv "dole" ključa, meni ne.

Zanimljivo, iako je pre godinu dana istakao da ga tenis ne zanima, Safin je u međuvremenu postao selektor teniske reprzentacije Rusije. iste one koja je u polufinalu ATP Kupa izgubila od Srbije.

Ako ništa, barem mu je Đoković donekle vratio za ona dva poraza...

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

Video: Moćno i beskompromisno: Ovako je Srbija pobedila Špance u finalu ATP kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    18. januar 2020 | 09:41

    Veliki Marat Safin, svaka cast na stavu, pa ne vrti se svet oko zena! Kad bude hteo imace koju god pozeli, bogat lik i za svaku primamljiv! Sjajan lik!

  • ns

    18. januar 2020 | 09:24

    Novak je najvise propatio od Del potra i to na OI....

  • Centurion

    18. januar 2020 | 15:01

    Safin nije merilo, on se sastajao sa Novakom na početku njegove karijere, kada Đoković nije ni bio formiran teniser. Jedino je taj poraz iz 2008. relevantan. Wavrinka je čovek koji je najviše namučio Novaka. Dva puta ga je dobio u gs finalima, posebno boli onaj rg. Wavrinka je jedini teniser koga Novak nikada nije pobedio u gs finalu. Evo i sada je protiv njega odustao na prethodnom Us openu. Čudan teniser koji moze da dobije svakoga, samo što nema konstantnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA