≫ 

Zašto, Bože, zašto on?! Štruf se "hvatao za glavu" kad je izvukao Đokovića u prvom kolu

Dvadeset devetogodišnji Nemac se presabrao, ali će teško do drugog kola prvog Gren slema sezone

  • 10
1153429369 Foto: Guliver / Julian Finney/Getty Images

Nemački teniser Jan Lenard Štruf nije bio oduševljen time što je u prvom kolu Australijan opena izvukao Novaka Đokovića za protivnika.

Đoković je branilac titule u Australiji, nedavno je sa Srbijom pobedio na ATP kupu i u direktnom duelu pobedio je Rafaela Nadala, a ima i motiv da se vrati na prvo mesto ATP liste...

- Zašto, Bože? Zašto to? To je protivnik kog ne želite u prvoj rundi - rekao je Štruf na konferenciji pred prvo kolo, ali se oraspoložio jer je već igrao na Rod Lejver areni protiv velikana.

Pre dve godine mu je rival bio Rodžer Federer.

- Osećao sam se kao "ok, zašto da ne?". Veliki je to meč i veliki teren. Igram drugi u noćnom terminu, tako psoebno. Igrao sam protiv Rodžera ovde i još uvek to imam u glavi. Bilo je izvrsno iskustvo, zato se stvarno radujem što ću opet igrati ovde na Rod Lejveru - dodao je Nemac za ATP.

On i Đoković su do sada igrali dvaput i oba puta je slavio Srbin. Uz to, Štrufu na ruku ne ide ni činjenica da je samo jednom od šest puta prošao dalje od prvog kola u Australiji, a da je Đoković ispadao pre četvrtfinala samo dvaput.

- Došao sam sa ciljem da odem što dalje. A onda dobijem rivala koji je favorit za osvajanje turnira i šampiona koji je ovde uzeo najviše titula. Ali, ne želim da stanem samo zato što igram protiv njega. Što se mene tiče, 37. sam na svetu, nema mnogo prilika da budem na velikom terenu, to je dobro. Izaći ću i probati da dobijem meč. Jasno je da igram protiv jednog od najboljih svih vremena, težak izazov, ali hoću da uđem sa njim u koštac - zaključio je Štruf.

Đoković i Štruf će na teren u ponedeljak prepodne oko 11 sati po srpskom vremenu.

Video: Moćno i beskompromisno: Ovako je Srbija pobedila Špance u finalu ATP kupa

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    19. januar 2020 | 17:33

    Svi koji mrzite gospodina Novaka možete samo da mu ducnete .!.

  • Srdjan

    19. januar 2020 | 16:05

    Bolje da si mekgregora izvuko😥😥

  • Aca BJ

    19. januar 2020 | 16:07

    Đoković do aprila, maja mora da se vrati na prvo mesto ATP liste, inače leti iz kuće sa sve papučama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA