≫ 

Đere pao posle tri sata, videli smo čak 25 brejk lopti na meču

Bolji od Srbina bio je Japanac Nišioka

  • 0
Laslo Đere Foto: AP/Tanjug

Srbija je već na početku Australijan opena ostala bez jednog predstavnika u Melburnu, pošto je Laslo Đere poražen u četiri seta od Japanca Jošihita Nišioka rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 7:6!

Meč je trajao dva sata i 56 minuta, a Đere je propšustio čak pet brejk lopti. Doduše, bio je uspešan šest puta, ali mu to nije bilo dovoljno da se konačno makne sa tokog prvog stepenika.

Podsetimo, srpski teniser već treću godinu zaredom ispada u prvom kolu Australijan opena.

Veliku priliku Đere je propustio u prvom setu, pri rezultatu 3:3, kada nije iskoristio dve brejk lopte. Već u narednom gemu je izgubio servis i japanc je set dobio sa 6:4.

Laslo Đere Foto: AP/Tanjug

Zaigrao je Srbin malo bolje u drugom setu, iako je još u prvom gemu doživeo brejk. Ipak, vratio je Japancu dva puta i set priveo u svoju korist.

Nišioka je u trećem bio furiozan jer je vrlo brzo poveo sa 4:0. Uspeo je Đere da vrati jedan brejk, ali je još jednom izgubio svoj servis i protivnik je lako stigao do 6:2.

Najveća borba viđena je u četvrtom setu koji je trajao 59 minuta. U prva četiri gema videli smo čak četiri brejka, a rezultat je bio 2:2. Zatim je Đere poveo sa 4:3 na servis Japanca, ali je već u narednom gemu ponovo izgubio servis (4:4).

Set je otišao u taj-brejk, a tamo je Nišikoa tri puta uzeo servis Srbinu i sa 7:1 je otišao u narednu rundu.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

Video: Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA