≫ 

Nole se mučio skoro do ponoći: Nemac pokvario planove i naterao ga da igra set više na startu AO!

Naš najbolji teniser nije očekivao ovakav otpor na startu Australijan Opena!

  • 42

Novak Đoković uspešno je startovao protiv Jana Lenarda Štrufa na Australijan Openu, pobedivši sa 7:6 (5), 6:2, 2:6, 6:1!

Nije loše, moglo je i efikasnije - to je utisak prvog meča Novaka Đokovića na Australijan Openu protiv Jana Lenarda Štrufa, koji je trajao skoro do ponoći (završen posle 23:30 po lokalnom vremenu)! Iako je u najavi meča Nemac zvučao preplašeno, "pokazao je zube" u nekoliko momenata, u prvom setu je igrao vrhunski i Novak je sebi dozvolio da prokocka 5:2.

Na sreću, nije to učinio do kraja, dobio je prvi set u taj-brejku, iz drugog je materijalizovao rano oduzimanje servisa, pa je posle 51 minuta mučenja sve završio za manje od pola sata. Posle toga je delovalo da će treći set pretvoriti u rutinu, ali je Štruf poveo sa 2:0 tako što je brejk napravio ostavivši Novaka bez poena! Drugi igrač sveta je to anulirao, ali je opet Štruf došao do brejka i nije ga ispustio, pa je potpuno zasluženo uveo meč u 4. set.

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

Kako je meč odmicao, Štruf se opustio i dobio na samopouzdanju, što nije bilo dobro za Đokovića, bilo je neophodno da posle energije utrošene na ATP kup što pre dobije ovaj meč i izbegne prevelike napore. Četvrti set počeo je zato uz daleko veću koncentraciju i otvorio ga sa 2:0, što je otvorilo put ka trijumfu. Ipak, oko dva i po sata je utrošeno za ovu pobedu, a Nole čeka boljeg iz duela Tacuma Ito - Prajneš Gunesvaran, što je okršaj kvalifikanta i "srećnog gubitnika".

Od naših igrača, Laslo Đere je izgubio na startu, mečevi Krajinovića i Lajovića prebačeni su na naredni dan zbog kiše. Od favorita, Rodžer Federer je bio ubedljiv, Denis Šapovalov se nije proslavio ni partijom ni ponašanjem.

Tok meča, Štruf - Đoković

KRAJ!

6:7, 2:6, 6:2, 1:4 - Novi brejk Novaka, sve je bliži trijumfu. 

6:7, 2:6, 6:2, 1:3 - I dalje se održava Štruf u meču, novi servis je uspeo da suvereno sačuva, ali Novak konačno grabi ka pobedi.

6:7, 2:6, 6:2, 0:2 - Novak kao da se opet iznervirao - poveo je sa 40:0 i drugu priliku pretvorio u brejk. Naredni gem bio je besprekoran i bez izgubljenog poena.

Treći set: Štruf odigrao set iz snova i pokvario planove Noletu

6:7, 2:6, 6:2 - Štruf je definitivno uzvratio udarac i uveo meč u 4. set!

6:7, 2:6, 5:2- Jednu brejk šansu je propustio Novak za povratak, posle toga je majstorskim lobom sprečio gubitak gema, novu priliku je sa mreže iskoristio ofanzivni Štruf.

6:7, 2:6, 4:2 -Novi brejk Štrufa, opet je iznenadio Đokovića oduzimanjem servisa, opet sedmostrukog šampiona Melburna čeka velika borba za preokret!

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

6:7, 2:6, 3:2- Novo vođstvo Štrufa, dobro je servirao i nije Novak bio blizu oduzimanja servisa.

6:7, 2:6, 2:2 - Vratio je Novak brejk munjevito, zatim i izjednačio, deluje čak i pomalo nervozno jer je sebi malo otežao posao.

6:7, 2:6, 2:0 - Neočekivan gem, Novak je pri svom servisu ostao bez ijednog poena!

6:7, 2:6, 1:0 - Štruf je morao pakleno da se pomuči, iako Novak nije došao do brejk šanse. Poveo je Nemac sa 40:0, pa je tek iz četvrtog pokušaja došao do poslednjeg poena u gemu.

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

Drugi set: Đoković nije sebi dozvolio grešku sa početka duela

6:7, 2:6 - Nije Novak dozvolio da mu se ponovi greška iz prvog seta, ovaj je rutinirao iskoristivši drugu set loptu.

6:7, 2:5 - Novak je odigrao možda i najbolji gem na meču, na nuli je ostavio Nemca za novi brejk, usput je dobro prodrmao i publiku, pa burno proslavio vođstvo.

6:7, 2:4 - Ume Štruf da bude naporan i ozbiljan takmac sa osnovne linije, ali nije ugrozio nijednom Novaka do šestog gema 2. seta.

6:7, 1:3 - Nema promena tempa, i dalje se drže igrači svog servisa.

6:7, 0:2 - Teško da je bolje mogao da počne drugi set, Novak je odmah prvu brejk priliku iskoristio! Narendi gem nije ni doveo u pitanje, bio je efikasan kao na početku meča.

Prvi set: Novak dominirao, pa se mučio!

6:7 (5:7) - Mučio se daleko više nego što je morao Novak u ovom setu, ali je drugu set loptu taj-brejka materijalizovao! Ceo set trajao je 50 minuta, a mogao je barem 20 minuta manje da utroši Nole.

6:6 (2:4) - Poveo je Novak sa 3:0 u taj-brejku uzevši dva poena pri servisu rivala, pa je potom jedan samo izgubio na svoj do 4:2.

6:6 - Vrhunski je pogađao uglove Štruf i kad je bio daleko od osnovne linije, samopouzdanje mu se podiglo posle Novakove prokockane šanse!

5:6 - Novak je poveo još jednom, ali ima novi i teži zadatak da dođe do brejka, ili eventualno u taj-brejku overi osvajanje seta.

5:5 - Neprijatan momenat, ostavio je Štruf Novaka na nuli pri poslednjem servisu!

4:5 - Nonšalantno je delovao Novak u pojedinim momentima, to ga je skupo koštalo, Štruf je vratio brejk. Imao je pri 3:5 Novak i brejk set loptu, nije je iskoristio.

2:5 - Kad se oduzme servis, sve je lakše - tako je Đoković munjevito poveo sa 40:0, pa drugu priliku iskoristio da uveća razliku i približi se osvajanju seta.

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

2:4 - Konačno je Nole došao do brejka!

2:3 - Nastavlja dobro da servira Novak, u tri svoja gema je samo dva poena prepustio 37. igraču sveta, ekspresno je vratio vođstvo.

2:2 - Novo izjednačenje, drži dobro Štruf svoj servis, nije dozvoljavao Novaku da dođe do prve brejk šanse na meču.

1:2- Izjednačio je Nemac, pa je pri novom servisu Nole bio opet prilično ubedljiv. Zanimljivo je i da je u publici Kreg O'Šonesi, analitičar koji se oprostio od Noleta izašavši iz stručnog štaba.

0:1 - Đoković je bio silovit pri prvom serviranju, ni trunku nade nije dao Nemcu da može ući u ozbiljnije razmene.

11.15 - Lep pozdrav publike, završeno je i zagrevanje

11.07 - Ovako je Australijan Open najavio Novakov izlazak na teren.

 

UOČI MEČA:

Posle osvajanja ATP kupa sa reprezentacijom, Novak je u vrhunskom raspoloženju došao u Melburn, gde kreće u odbranu Australijan opena, Gren slema koji je osvojio sedam puta.

Video: Bugarska seks bomba se zahvalila Đokoviću zbog ovog video snimka iz svlačionice

Zvezda u ABA ligi nema pravo na kikseve, a to važi i za večerašnji (18.00) duel s Cibonom, s kojom crveno-beli inače poslednjih godina nemaju nikakvih problema. Kvota da će srpski tim slaviti s više od 16,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Cibona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    20. januar 2020 | 11:37

    Ne razumem, koliko god pokušavao da shvatim, kako bilo ko može da ima bilo šta protiv Novaka? A pogotovo Srbi? Pa to nije normalno...

  • dane

    20. januar 2020 | 11:04

    Srecno legendo👍💪🏻🌪

  • Sloba

    20. januar 2020 | 12:17

    Napred Nole!!!! Nemamo mi boljeg od tebe, ni ti bolje od nas!! Sa srećom do finala i konačna pobeda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA