≫ 

Dobro je kada se pomučim na početku: Novak posle Štrufa istakao detalj u igri koji ga posebno raduje

Nadam se da ću nastaviti da serviram ovako - istakao je Đoković

  • 4
Novak Đoković, Jan Lenard Štruf

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao protiv Jana Lenarda Štrufa na Australijan Openu, pobedivši sa 7:6 (5), 6:2, 2:6, 6:1, a posle meča istakao je zadovoljstvo prikazanom igrom. 

Đoković je posebno naglasio da ga je služio servis u ovom duelu.

- Generalno, bio je ovo dobar meč. Igrao sam dobro, pogotovo u drugom i četvrtom setu. Servirao sam odlično, imao sam mnogo as udaraca, što je uvek pozitivno. Znao sam da igram protiv rivala koji je dobar server, što je i pokazao. On je u trećem setu igrao agresivno, pogađao je iz dubine, nije mnogo promašivao. Ja sam ja malo pao u trećem setu, što je on iskoristio - rekao je Novak, pa objasnio:

- Ipak, osećao sam da kontrolišem meč, da imam prednost ako budem na očekivanom nivou. Meč sam završio na pravi način. To je pozitivno.

Video: Neverovatan potez Đokovića: Srbin naterao publiku da ustane i da mu aplaudira!

Na pitanje da li je osećao umor posle osvajanja titule na ATP Kupu sa reprezentacijom Srbije, drugi teniser sveta je odgovorio:

- Nisam bio umoran. Bio sam iscrpljen odmah posle, ali imao sam sedam dana da se oporavim. Prilagodio sam treninge, bili su kratki ali intenzivni. Zadovoljan sam kako sam igrao, kako sam se osećao. Dobra stvar kod Gren slemova je da imamo dan odmora između mečeva. Radujem se narednom izazovu.

- Volim kada imam dobrog rivala u prvom kolu, pogotovo na Slemovima. Istorija je pokazala da ostvarujem dobre rezultate na turniru kada se na početku pomučim. Jer to znači da moram da budem oprezan, da igram na visokom nivou od samog početka. Očekujem da napredujem, ali ovo je bio dobar meč i zadovoljan sam kako sam se izborio sa njim.

Video: Nole se mučio skoro do ponoći: Nemac pokvario planove i naterao ga da igra set više na startu AO!

Novak je istakao da je zadovoljan servisom, a novinare je zanimalo koliki je uticaj Gorana Ivaniševića na taj aspekt njegove igre.

- Goran je uticao na mene. Pričali smo o servisu mnogo, kao i nekim drugim aspektima moje igre. Mislim da kroz karijeru moj servis je potcenjen zbog kvaliteta mog riterna i drugih aspekata igre. Ali uvek mi je donosio lake poene. Bilo je momenata kada sam se mučio sa povredom lakta, morao sam da menjam tehniku. Ali poslednjih godina se osećam odlično. Nadam se da ću nastaviti da serviram ovako.

Da podsetimo, sledeći rival Novaka Đokovića u Melburnu biće bolji iz duela između Japanca Tacume Ita i Indijca Prajneša Gunešvarana.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem https://www.telegraf.rs/sport/ao-2020 specijalu o Australijan openu.

Video: Novak dao intervju Mekinrou, sa tribina se viore zastave Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA