Žestoka svađa Fonjinija i sudije: Kada visočanstvo Nadal to traži, vi mu date! A za mene ne može

Italijan je bio revoltiran ponašanjem sudije Bernandesa

  • 2
Fabio Fonjini Printskrin: Twitter/EurosportIT

Italijan Fabio Fonjini kreirao je veliki preoket 1. kola Australijan opena, jer je od 0:2 protiv Relija Opelke stigao do 3:2!

Međutim, i ovaj Fonjinijev meč nije mogao da prođe bez kontroverze koja ga godinama unazad prati. S tim da je Italijan sada, čini se, bio u pravu.

Naime, on je priklikom jednog poena bacio reket od zemlju, nezadovoljan kako ga je odigrao, a sudija Karlos Bernandes ga je odmah opomenuo i oduzeo mu poen.

E, tu je Fonjini ''pukao'' i rekao da nikada nije želeo da mu pomenuti Brazilac sudi mečeve. Podsetimo, uzuzeće Bernandesa iz njegovih mečeva je još 2015. tražio Rafael Nadal.

- Ne mogu da igram sa sudijom pored kog nisam miran. Kada njegovo visočanstvo Nadal to traži, vi iz ATP mu to date. Kada Fonjini isto to traži, onda ne.

- Vi ste sramota. Niste dorasli ovome. Ne ne možete da mi oduzmete poen za bacanje reketa u trenutku kada Opelka samo psuje. Nije da sam ti rekao da od...eš, da sam ti to rekao onda bi bilo drugačije.

Sudija je potom tražio od Fonjinija da govori na engleskom, a ne na italijanskom jeziku, da bi Fonjini potom dodao: ''Žao mi te je''.

Fabio Fonjini Fabio Fonjini Foto: AP/Tanjug

U međuvremenu je i Opelka izgubio živce i optužio je Fonjinija da namerno usporava igru.

- Koliko puta ćete mu to dozviliti da se izvuče s tim - upitao je Opelka sudiju: - Je..no ste patetični, učinio je to četiri puta.

Fonjini je na kraju dobio taj-brejk petog seta sa 10:5 i igraće u 2. kolo AO.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA