≫ 

Uleteo u svlačionicu da bije Novaka, niko ga nikad nije tako prozvao: Za njega je i Kirjos malo dete

Đoković ga je isprozivao pred 24.000 njegovih navijača, što ovaj nije lako podneo, pa je želeo fizički obračun

  • 17
Endi Rodik, Novak Đoković Endi Rodik i Novak Đoković; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Iako je jedan od najboljih tenisera svih vremena, i veliki šampion što na terenu, što van njega, postoje i ljudi koji ne vole Novaka Đokovića. Najpoznatiji primer današnjice svakako je Nik Kirjos, koji je tokom prošle godine imao skandalozne ispade i omalovažavao je Novaka na svakom koraku.

Deluje da ga je sada malo sramota zbog svega toga, pa prilikom prvog njihovog susreta od prozivanja nije smeo ni da pogleda u njegovom pravcu.

Međutim, Kirjos nije jedini teniser kojem Đoković nije bio fan Đokovića.

Ako odemo nekoliko godina unazad, pronaći ćemo još ekstremniji primer netrpeljivosti prema Novaku, koji je iskazivao američki teniser Endi Rodik.

Novak Đoković, Endi Rodik Endi Rodik i Novak Đoković; Foto: Guliver/Chung Sung-Jun/Getty Images

On je svojevremeno imao skandalozan ispad na jednoj konferenciji za medije 2008. godine na US Openu, kada je izrazio sumnju u Novakovo zdravstveno stanje, koji je u ranim danima svoje karijere imao ozbiljne probleme sa zdravljem i alergijama, koje su ga primoravale da predaje mečeve.

Rodik je na jednoj konferenciji dao neprimerenu izjavu na račun Đokovića, kada je rekao da ima gomilu bolesti.

- Zar nisu oba članka - prekinuo je novinara koji je navodio povredu koja je mučila Đokovića, a zatim je nastavio.

- I leđa, i kukovi, i grčevi. Ptičiji grib, Antraks, SARS, uobičajeni kašalj i prehlada. Ima ih zaista mnogo. Znate, ili je nabrži da pozove trenera, ili je najhrabriji momak svih vremena. Na vama je da odlučite. Ja se osećam dobro, on trenutno ima 16 povreda - rekao je Rodik pred njihov međusobni duel 2008. godine.

Ubrzo je usledio njihov međusobni meč koji je bio pun tenzija. Đoković je dobio dodatni motiv posle prozivanja Rodika, ali i zbog toga što je 24.000 Amerikanaca na Artur Ešu zviždalo protiv njega na tom meču četvrtfinala.

Novak ga je savladao sa 6:2, 6:3, 3:6, 7:6, a posle meča je prozvao Rodika u intervjuu pored terena.

- Znate, Endi je pričao da imam 16 povreda u prethodnom meču. Očigledno ih nemam, jel da? - izgovorio je Novak i izazvao zvižduke 24.000 navijača, a dodatno je razgnevio Endija Rodika, koji je želeo da se obračuna sa Đokovićem u svlačionici, što je kasnije priznao u jednom intervjuu.

- Ušao sam u fizički sukob u svlačionici posle meča sa teniserom čije ime neću otkriti, mogu samo reći da se rimuje sa Šmovak Šmoković, i to se desilo jednom na US openu. Pre meča sam pričao svašta, a on je izašao na teren i razbio me.

- Posle meča je i on rekao nešto na moj račun, pa je ušao u svlačionicu. Tada sam krenuo prema njemu, saterao ga uz ormar, ali sam tada primetio da je njegov trener i te kako krupan. Moj trener je bio visok oko 170 centimetara, imao je 59 kila i bio je veoma sitan. Ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane - rekao je Rodik.

Ipak, nekoliko godina kasnije, Đoković i Rodik su izgladili odnos, tenzija je prestala i rodilo se poštovanje. Tako je Rodik u nekoliko navrata javno branio Đokovića i kritikovao navijače koji ga ne poštuju dovoljno, zvižde mu i navijaju za njegove rivale.

Endi Rodik Endi Rodik; Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

Ali, sasvim je sigurno da se njihovo rivalstvo pamti kao jedno od onih koje je izrodilo najveće tenzije na terenu.

Rodik se povukao 2012. godine, na svoj 30. rođendan tokom US Opena. U karijeri je osvojio jedan Gren slem, upravo u Njujorku 2003. godine, kada je bio i prvi teniser sveta. Jedno od ostvarenja na koja može biti ponosan jeste i podatak da je jedan od retkih tenisera u istoriji koji ima pozitivan skor protiv Novaka Đokovića, jer je u devet njihovih međusobnih mečeva pet puta izlazio kao pobednik.

Video: Novak dao intervju Mekinrou, sa tribina se viore zastave Srbije

Video: Neverovatan potez Đokovića: Srbin naterao publiku da ustane i da mu aplaudira!

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    21. januar 2020 | 16:09

    Pokazao je posle ko je i sta je. Novak je sportski fenomen sam protiv svi i najbolji na svetu. Majstore samo napred.

  • Marko cg primorje

    21. januar 2020 | 15:34

    Godinam kasnije Novak ima 16 gren slemova😂 a rodik nema ni jedan jedini

  • ja sam ja

    21. januar 2020 | 15:52

    Inat! srpski inat! veoma mocno oruzije ako znas ga upotrebis! i jedino ko ume je novak!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA