≫ 

Lajović igra tenis karijere na betonu: Srbin preslišao "legionara" Polmansa, na meč je od Đokovića

Švarcman je naredni Lajovićev rival

  • 2
Dušan Lajović Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u 3. kolo Australijan opena, pošto je u tri seta pobedio domaćeg tenisera Marka Polmansa - 6:2, 6:4, 6:3.

Lajović praktično nije imao nikakvih problema protiv "legionara" Polmansa koji je prvog dana AO privukao pažnju svojim stajlingom. Podsetimo, igrao je sa specifičnim šeširom na glavi koji je skinuo protiv Srbina.

Bio je ovo prvi meč pomenutih igrača, a Lajović će u narednom kolu igrati protiv Dijega Švarcmana. Ukoliko i njega eliminiše, najverovatnije sledi srpski derbi sa Novakom Đokovićem. Kažemo najverovatnije, jer je Nole apsolutni favorit protiv Nišioke.

Dušan Lajović Foto: AP/Tanjug

Što se tiče Ducijevog meča protiv Polmansa, Srbin je samo pet puta dozvolio rivalu da dođe do šanse za brejk. S druge strane, on je Australijancu pet puta oduzeo servis.

U prvom setu je to učinio dva puta - jednom već u 3. gemu i drugi put u finišu seta za vođstvo od 5:2.

Imao je Lajović izvesnih problema u drugom setu kada je uzeo brejk i poveo sa 4:3, jer je Polmans već u narednom gemu dva puta imao šansu da ga ribrejkne. Nije to učinio i meč je praktično bio gotovo.

A sve je bilo jasno u 5. gemu treće seta kada je Lajović poveo sa 3:2 i svojim servisom potvrdio brejk (4:2). Zatim je i u poslednjem gemu uzeo brejk za konačnih 6:3 i 3:0 u setovima.

>>> Statistički najbolji golman liga petice Predrag Rajković večeras (21.00) će imati vrlo težak posao da sačuva svoju mrežu pošto njegov Rems u polufinalu Liga kupa dočekuje Pari Sen Žermen s Mbapeom, Nejmarom, Ikardijem… A kvota da Rajković neće primiti gol (TM2 0) je čak 7,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Rems - PSŽ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SHONE MC

    22. januar 2020 | 09:47

    Na kom kanalu je bio prenos ili će biti snimak Polmans - Lajović? Hvala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA