≫ 

Đoković savetovao Krajinovića pred meč sa Federerom!

Nole je dao savete saigraču iz reprezentacije pred duel protiv Švajcarca

  • 3
Novak Đoković, Filip Krajinović, Rodzer Federer Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Filip Krajinović

Novak Đoković je savladao Japanca Tatsumu Ita u 2. kolu Australijan opena i zakazao je novi duel sa Japancem u narednoj rundi, Jošihitom Nišioke.

Uspešan u drugom kolu bio je i drugi srpski teniser Dušan Lajović, koji je savladao Marka Polmansa sa 3:0, a najteži posao u 2. rundi imaće treći srpski predstavnik - Filip Krajinović, koji igra protiv Rodžera Federera u Rod Lejver Areni (oko 11 časova, posle meča Serena Vilijams - Tamara Židanšek).

Jasno je da je Federer veliki favorit protiv Krajinovića, koji je dobio pomoć u savetima od Novaka Đokovića, koji je priznao novinarima da je razgovarao sa svojim saigračem iz reprezentacije.

Novak Đoković i Filip Krajinović Novak Đoković i Filip Krajinović; Foto:AP/Tanjug

- Pričali smo prethodne noći. Mislim da se dobro borio u prvom kolu. Bio je blizu da izgubi, ali je pobedio u pet setova. To je sjajno za njegovo samopouzdanje. Očigledno, biće potpuno drugačiji meč protiv Rodžera. Razgovarali smo malo o stvarima koje mogu da učine da prikaže svoju najbolju igru na terenu. Ponovo, ne zavisi sve samo od njega.

- Zavisi kako će Rodžer početi i koliko će dobro igrati. Može da bude veoma interesantan meč. Mislim da je Krajinović veoma talentovan igra, dugo je na turu i zna dobro Rodžerovu igru. Zavisi sve od toga kako će početi. Moće biti dug, može biti i kratak meč. Biće zanimljivo videti - rekao je Đoković na konferenciji.

Krajinović i Federer su do sada odigrali tri meča u karijeri i u sva tri je Švajcarac izlazio kao pobednik. Ovo će im biti prvi duel na Gren slemu, a Krajinović je Federeru iz prethodna tri duela oduzeo samo jedan set.

Video: Ovaj Novakov poen podigao je publiku na noge u meču protiv Japanca Ita

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA