≫ 

Publika ima novog favorita: Ako osvoji Australijan open, nagrada ide u humanitarne svrhe

Zverev neće žaliti milione ukoliko se nađu u njegovim rukama

  • 1
Aleks Zverev screenshot/youtube.com/ Australian Open TV

Aleksander Zverev pobedio je Marka Čekinata u prvom kolu Australijan opena (6-4, 7-6, 6-3). Posle susreta donirao je novac za pomoć ugroženima od katastrofalnih požara i najavio neverovatan scenario ukoliko se dogodi da on trijumfuje na prvom Grend slemu sezone.

Zverev je posle pobede na Margaret Kort areni rekao da će posle svake pobede na Ozi openu donirati 10.000 dolara u dobrotvorne svrhe. Ukoliko osvoji trofej, celokupni nagradni iznos ide u fond za pomoć ugroženima.

Ovogodišnji pobednik prvog Grend slema u sezoni zaradiće 4,12 australijskih dolara.

- Australija je zemlja u kojoj svake godine teniseri provedu mesec dana. Čuli smo šta se dešava sa požarima, o ljudima koji su izgubili domove i stradalim životinjama. Doniraću 10.000 dolara posle svake pobede u Melburnu. Znam da nisam favorit za trofej. Ukoliko ga osvojim, doniraću svaki cent od nagrade za pomoć stradalima u požarima - rekao je Zverev posle meča.

Zverev je o ovom potezu razmišljao tokom ATP kupa.

- Mnogo puta sam rekao da nisam osoba koja se u životu vodi materijalnim motivima. Bavim se sportom jer ga volim. Uživam na velikim stadionima igrajući teške mečeve pred neverovatnom publikom -  rekao je Zverev po završetku susreta sa Čekinatom i dodao:

- Biću najsrećniji na svetu ako osvojim Australijan open. Osobe koje znaju kako da pomognu drugima iskoristiće ta četiri miliona dolara na najbolji način. Mene su roditelji pre svega učili da razmišljam o stvarima koje volim i da uvek vodim računa o osobama kojima je potrebno više nego meni - kaže Zverev, a prenosi Eurosport.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    22. januar 2020 | 10:38

    Zna da neće osvojiti pa se razmeće,mlad je on još i zelen pa olako obećava novac koji se ne baca tek tako u bogatoj zemlji.Ako hoće neka donira gladnoj deci Afrike....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA