≫ 

Čuveni meč Đokovića gledao i Tramp: Majka se hvatala za glavu, otac širio ruke, publika zviždala

Možda i meč sa najvećom tenzijom koji je Novak odigrao u karijeri

  • 8
Tramp i Srđan i Dijana Đoković Foto: Guliver/Nick Laham/Getty Images/Youtube/kreature kodeyellow

U danima kada je aktuelan Australijan open, uvek je interesantno prisetiti se nekih legendarnih mečeva Novaka Đokovića. Pošto će Novak na teren Rod Lejver Arene ponovo u nepopularnom terminu za ljude u Srbiji (oko 5 sati ujutru u noći između četvrtka i petka), donosimo vam priču o jedoj od najvećih pobeda Đokovića u karijeri, koja vam može "prekratiti" vreme u čekanju novih Novakovih mečeva.

Ona nije bila velika zbog rezultata, iako je u pitanju bio meč četvrtfinala Gren slema, već zbog tenzije i mentalne snage koja mu je bila potrebna za to. Imao je protiv sebe rivala koji ga je najgore omalovažavao, kao i 24.000 navijača koji su mu zviždali i zdušno navijali za njegovog protivnika.

Već smo pisali kako je Endi Rodik tokom karijere imao "pik" na Novaka, a vrhunac tenzije između njega i našeg tenisera dogodio se na US Openu 2008. godine, kada ga je Đoković razbio na terenu i zapušio mu usta za prozivanja uoči meča. Upravo tada se umalo nisu i potukli u svlačionici.

Ovaj duel pratile su neke neverovatne stvari, od prozivanja i "treš toka" pred meč, do nikad veće tenzije na terenu, brutalnog zviždanja Novaku Đokoviću, njegovog burnog slavlja na kraju, kao i njegove porodice. A ono što je posebno interesantno, taj meč je sa tribina gledao i sadašnji predsednik SAD - Donald Tramp, tada i dalje "samo" biznismen.

Donald Tramp, US Open, Novak Đoković, Endi Rodik 2008 Donald Tramp na meču Đoković - Rodik na Artur Eš stadionu; Foto: Guliver/Nick Laham/Getty Images

Rodik je pred njihov duel u četvrtfinalu imao skandaloznu konferenciju za novinare, na kojoj je iskazao sumnju u Novakove zdravstvene probleme.

Naime, Đoković je u ranim godinama svoje karijere imao ozbiljne zdravstvene probleme, koji su naročito dolazili do izražaja kada je bilo veoma toplo vreme. Zbog toga je u tom periodu često uzimao i medicinske tajm-aute, a Rodik je na to dao neprimerenu izjavu na račun Đokovića.

Novinar mu je na konferenciji postavio pitanje koliko bi povreda članka koja je mučila Đokovića u prethodnom meču mogla da bude presudan faktor pred njihov susret.

- Zar nisu oba članka - prekinuo je novinara, a zatim nastavio.

- I leđa, i kukovi, i grčevi, ptičiji grip, antraks, SARS, uobičajeni kašalj i prehlada... Ima ih zaista mnogo. Znate, ili je nabrži da pozove trenera, ili je najhrabriji momak svih vremena. Na vama je da odlučite. Ja se osećam dobro, on trenutno ima 16 povreda - rekao je Rodik.

Đoković mu to nije zaboravio. Usledio je njihov međusobni meč, koji je bio jedan od mečeva sa najvećom tenzijom na Gren slemovima.

Novak Đoković, Endi Rodik, US Open 2008 Burno slavlje Novaka Đokovića posle pobede nad Rodikom; Foto: Guliver/Chris McGrath/Getty Images

Novak je savladao Rodika sa 6:2, 6:3, 3:6, 7:6, a posle osvajanja poslednjeg poena, proslavio je nikad burnije.

Isto je bilo i u boksu srpskog tenisera, gde se njegova majka Dijana hvatala za glavu, a otac Srđan podigao ruke i slavio dugo.

Dijana Đoković, Srđan Đoković Dijana i Srđan Đoković posle neverovatnog meča; Printskrin: Youtube/kreature kodeyellow

Đoković je prvo na terenu počistio Rodika, a zatim "obrisao" patos s njim, što je izazvalo zvižduke 24.000 Amerikanaca upućenih našem teniseru.

- Znate, Endi je pričao da imam 16 povreda u prethodnom meču. Očigledno ih nemam, jel da? - izgovorio je Novak i izazvao zvižduke na Artur Ešu, a dodatno je razgnevio Rodika, koji je želeo da se obračuna sa Đokovićem u svlačionici, što je kasnije priznao u jednom intervjuu nekoliko godina kasnije.

- Posle meča je i on rekao nešto na moj račun, pa je ušao u svlačionicu. Tada sam krenuo prema njemu, saterao ga uz ormar, ali sam tada primetio da je njegov trener i te kako krupan. Moj trener je bio visok oko 170 centimetara, imao je 59 kila i bio je veoma sitan. Ohladio sam se vrlo brzo i odlučio da se povučem sa strane - rekao je Rodik tada.

Pogledajte tajbrejk odlučujućeg seta:

Đoković i Rodik su tokom karijere odigrali 9 mečeva, a Amerikanac je u penziju otišao s pozitivnim skorom protiv Novaka od 5:4. Ipak, nekoliko godina kasnije Rodik je shvatio da se prevario kada je Đoković u pitanju, izgladili su odnos i često ga je branio u nekoliko navrata i javno, nakon što je publika širom sveta navijala za njegove najveće rivale i nije pokazivala poštovanje prema Đokoviću.

Video: Novak prasnuo u smeh čim je čuo glas i pitanje poznatog novinara

U trećem kolu Australijan opena Đoković večeras igra protiv Japance Nišioke, 75. igrača sveta. Srbin je, naravno, veliki favorit, a kvota da će slaviti lako, sa 3:0 u setovima, je 1,33. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Đoković - Nišioka.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Va

    23. januar 2020 | 10:06

    Nole ti si Kralj.. Mogu samo da te mrze i nista drugo, tvoj narod je uz tebe, Cela Srbija je te voli...

  • Rpd

    23. januar 2020 | 10:20

    Rodik isao onom "Ako ne mozes da ga pobedis,pridruzi mu se" 😂

  • Hi

    23. januar 2020 | 13:00

    Tramp i motorola 😂✌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA