≫ 

Krajinoviću nisu pomogli ni Novakovi saveti: Federer ga počistio sa terena!

Loše izdanje srpskog tenisera u 2. kolu Australijan opena

  • 22
Filip Krajinović, Rodžer Federer, Australijan open 2020

Foto: AP/Tanjug

Filip Krajinović je poražen je u 2. kolu Australijan opena od Rodžera Federera, koji je slavio sa 6:1, 6:4, 6:1.

Bio je ovo četvrti međusobni meč Federera i Krajinovića i četvrta pobeda Švajcarca.

Nisu Krajinoviću pomogli ni saveti Novaka Đokovića, koji je priznao da su razgovarali uoči meča i da je pokušao da mu da neki savet da pruži bolju partiju.

Svaki set počinjao je preslikano - brejkom Federera na startu.

Prvi set trajao je svega 20 minuta. Federer je brzo poveo as 5:0, Krajinović je uspeo da spreči "krompir", ali je Federer lako osigurao vođstvo i dobio ga sa 6:1.

Filip Krajinović, Rodžer Federer, Australijan open 2020

Rodžer Federer; Foto: AP/Tanjug

U drugom je Krajinović pružio veći otpor, iako je Federer napravio brejk i na startu drugog seta i poveo sa 2:0. Uspeo je Krajinović da odoli narednom napadu Federera i da spreči novu brejk loptu, ali je zatim pružio ozbiljniji otpor i počeo je on da napada Federera.

I uspeo je da izjednači na 4:4 i da oduzme konačno Federeru servis. Delovalo je da može da uvede meč u dramatičnu završnicu, ali je Federer već u narednom gemu napravio lako ribrejk i potom sigurno odservirao za 2:0.

Delovalo je da je već tu slomio otpor Krajinovića, koji je i na otvaranju trećeg seta pretrpeo brejk. Ubrzo je morala na teren i lekarska ekipa, jer je imao problem sa desnom rukom, pa mu je masirana nadlaktica i biceps.

Do kraja je bilo samo pitanje kojim će rezultatom Federer dobiti meč i ispostavilo se da je do kraja još dva puta oduzeo Krajinoviću servis i došao do sigurne pobede. Federer u narednom kolu igra protiv Džona Milmana, koji je sa 3:0 savladao Huberta Hurkača.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA