Novak prasnuo u smeh čim je čuo glas poznatog novinara: Oduševio ga je pitanjem na konferenciji

"Vatra, vazduh, kiša, vetar, šta će se još desiti pre nego što osvojite 8. Australijan open?"

  • 3

Novak Đoković je bio dobro raspoložen na konferenciji za medije posle pobede nad Japancem Itom, kojom je zakazao novi duel protiv Japanca u 3. kolu Australijan opena.

Uslovi za igru bili su teži, jer je u Melburnu duvao jak vetar, pa se Novak našalio na tu temu.

- Bilo je u stilu, znam da će biti vetrovit dan. Obožavam vetar - nasmejao se Novak na početku obraćanja medijima, a zatim nastavio.

- Naravno da sam sarkastičan, jer ne mislim da ima igrača koji voli da igra u takvim uslovima. Tako je kako je. Morate to da prihvatite i idete dalje. Znate da ćete biti izazvani na različitim nivoima, ne samo od strane protivnika, već i uslova za igru. To je u redu. Prihvatio sam to - poručio je Đoković, a zatim se osvrnuo na analizu meča.

- Meč sam počeo ekstremno dobro, imao sa 5:0 posle 15 minuta igre. Generalno sam zadovoljan svojim izdanjem, bio mi je to prvi susret sa njim. Nisam ga gledao kako igra ranije. Moj tim je uradio domaći zadatak, analizirao njegovu igru, pripremio me na to šta će doneti na teren i u drugom setu smo bili prilično izjednačeni. Tada sam napravio ključni brejk - rekao je Novak, koji je zadovoljan kako mu je funkcionisao servis i da je u pauzi između sezona radio upravo na tom segmentu igre.

- Servis mi je u prvom i drugom kolu funkcionisao izuzetno dobro. To je nešto na čemu sam radio u pauzi između sezona. To je jedan od prioriteta na treningu, pokušavam da dobijem tu prednost osvajanjem lakih poena na prvi servis. Isplatilo se i na ATP kupu i na dva meča ovde.

Novak Đoković Slavlje Novaka Đokovića; Foto: Tanjug/AP

Usledilo je pitanje novinara koje je posebno nasmejalo Đokovića. "Vatra, vazduh, kiša, vetar, šta će se još desiti pre nego što osvojite 8. Australijan open"? - glasilo je pitanje poznatog italijanskog novinara Ubalda Skangate, koji često ume da napravi šou na konferencijama, a i ovoga puta je opustio Đokovića i očigledno ga je oduševio pitanjem.

- Ne znam šta će biti sledeće, kažite mi vi u kakvim uslovima će se igrati - našalio se Novak i nastavio:

- Naravno da nije prijatno igrati u takvim uslovima, po jakom vetru. Nadam se da vreme neće uticati na nas, posebno kvalitet vazduha u Melburnu. Čuo sam da će u četvrtak biti i kiše. Nadam se da će to još pomoći da se pročisti vazduh. Danas je bilo drugačije nego ranijih dana, ali tek je drugo kolo. Moram da nastavim, osećam se samouvereno kad igram u Australiji, istorija mojih rezultata ovde je impresivna - napomenuo je Novak.

- Nije toliko loše - konstatovao je novinar, ali je usledio i odgovor Novaka.

- Da, nije loše, sačuvajte to za poslednji dan - ponovo je uz osmeh odgovorio Đoković, što možete pogledati u videu na početku teksta.

Novak Đoković Nasmejani Novak odgovara novinaru; Printskrin: Youtube/Australian Open TV

Osvrnuo se branilac titule i na narednog rivala, Japanca Jošihita Nišioku, sa kojim je već igrao.

-  Drugačiji su uslovi bili kada smo igrali u Dejvis kupu. Tamo sam odigrao odličan meč i pobedio sam ga bez izgubljenog seta. Ali, biće drugačije. Ovde loptica nema tako visok odskok kao tamo. On je jedan od najbržih igrača na turu i ne pravi mnogo grešaka. Ima efikasan bekhend i može da odigra veoma dobro. Ume dobro i da se brani forhendom i voli da šalje dosta spina na rivalovu bekhend stranu. Videćemo. Mislim da ću morati da diktiram tempo, da budem malo agresivnii. Nadam se da će me servis služiti što bi svakako bilo korisno - rekao je Đoković.

Za sam kraj, Novak je dobio pitanje da opiše utiske sa Balija, gde je boravio sa svojom suprugom tokom pauze na kraju prošle sezone.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

- Jedno od najposebnijih mesta na svetu. Neverovatno je koliko su ljudi ljubazni, fenomenalno ostrvo. Bio sam sa svojom suprugom u zelenoj školi, to je koncept obrazovanja koji tamo postoji. Bilo je veoma interesantno, nismo znali za taj koncept, uvek smo hteli da posetimo Bali i iskoristili smo i tu priliku da upoznamo taj koncept za edukaciju koju imaju, možda ćemo neke našim klincima u budućnosti omogućiti da prisustvuju tom konceptu - rekao je Đoković, koji je nastavio da priča koliko je impresioniran time i da će to biti značajno i za njegovu Fondaciju, koja se bavi predškolskim obrazovanjem.

- Imaju preko 70 građevina od bambusa i nijedna od njih nema zidove. Očigledno Bali ima sjajno vreme tokom čitave godine, sve je u harmoniji sa prirodom, deca izlaze napolje, često su u interakciji s prirodom, to je nešto najposebnije što smo videli kada je u pitanju sistem edukacije. Moja supruga i ja pokušavamo da unapredimo predškolsko obrazovanje u Srbiji, saznali smo mnogo novih stvari, videli smo srećnu decu, s osmesima na licima, svi su pametni i svoje ideje implementiraju u ono s čime rade u radionicama, što je veoma krativno i bilo je to korisno i pozitivno iskustvo za mene - zaključio je Novak Đoković.

Pogledajte i celu konferenciju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    22. januar 2020 | 15:05

    Koliko je taj momak neposredan, ljubazan, sa smislom za humor, realan, korektan! Svaka čast Novače! Svako dobro i sreću u svim segmentima života ti želim.

  • Ao

    22. januar 2020 | 15:24

    Ne cuje se nijednom glas bilo kog novinara, a ne italijanskog

  • Zante

    22. januar 2020 | 16:21

    Nole Grobareee...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA