≫ 

Ispovest Dušana Lajovića: Bio sam navučen na lekove, osećao sam se loše zbog tog otrova

Drugi reket Srbije govorio o teškim trenucima zbog kojih se osećao veoma loše

  • 3

Dušan Lajović je jedna od uzdanica Srbije na Australijan openu, pošto je u prva dva kola bio siguran, pa je tako nastavio sa dobrim partijama od starta sezone, koja je počela osvajanjem ATP kupa.

Lajović u 3. kolu Australijan opena igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana u noći između četvrtka i petka od 1 posle ponoći, a u u intervjuu za ATP tur otkrio je da se konačno oseća dobro i da posle dugo vremena ne koristi lekove na koje je bio "navučen".

On je 2017. godine zbog problema sa leđima počeo sa dozom od 150 miligrama diklofenaka, a kaže da su godinu dana kasnije bolovi u ramenu i laktu bili pojačani, pa je lekove protiv bolova pio svakog dana, jedan posle doručka i drugi posle večere – oba od 75 miligrama.

Pošto takvi lekovi negativno da utiču na jteru, Lajović je redovno vadio krv i testirao se kako bi bio siguran da je s njim sve u redu.

- Mentalno je to izuzetno teško, zamislite da svakog dana morate da pijete određene lekove kako biste funkcionisali - poručio je Lajović, koji je imao veliku želju da prestane da konzumira diklofenak, ali je mislio da je to način života profesionalnog sportiste, sve do novembra 2019. godine kada je prestao da koristi lekove protiv bolova.

- Ne koristim lekove po prvi put posle tri godine. Ovo je veliki uspeh za mene i voleo bih da tako i ostane. Imao sam ranije velikih problema sa ramenom, ali nikada u toj meri kao posle operacije i stvarno ne znam zašto. Jednostavno sam rekao sebi, ovako više ne može! Jer sam se osećao veoma loše zbog velikog broja otrovnih pilula u svom telu - iskren je bio Lajović.

Video: Novak prasnuo u smeh čim je čuo glas i pitanje poznatog novinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    23. januar 2020 | 12:54

    Ma dajte molim vas, da znig tako male foze dikoflenak, mora jetru da priversva svanih 6 meseci. To je kej protiv upale. Vim prodje upala se prestaje.

  • Angie

    23. januar 2020 | 13:58

    Mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA