≫ 

Ništa od srpskog derbija: Švarcman čeka Novaka, Lajoviću ukraden set za povratak u meč!

Lajović se probudio u 3. setu, ali prekasno, uz jedan sudijski kiks

  • 4
Dušan Lajović Foto: Tanjug-AP

Dušan Lajović protiv Dijega Švarcmana odigrao je meč 3. kola Australijan Opena, nije uspeo da dođe do iznenađenja - 6:2, 6:3, 7:6 (7).

Pobednik duela ide na megdan Novaku Đokoviću, nažalost, to neće biti Dušan Lajović. Uskraćeni smo za srpski derbi, 14. igrač sveta opravdao je ulogu favorita i slavio posle dva sata i 15 minuta, ali ostaje gorak utisak jer je bilo očigledno da je Duci mogao daleko više da pruži.

Prvi set je bacio niz vodu velikim brojem neiznuđenih grešaka, u drugom nije uspeo da opravda brejkove, u trećem je propustio čak tri set lopte u taj-brejku, a to se na Gren slemu ne prašta.

Ipak, u jednoj situaciji je Lajović oštećen, pri 6:5 u taj-brejku 3. seta je došao do servis vinera, linijski sudija dosudio aut, a čelendž je pokazao da je loptica bila dobra. Ipak, odlučeno je da se ponovi poen, a Lajoviću koncentracija više nije bila na prethodnom nivou.

Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

Tok meča

6:2, 6:3, 7:6 (7) - Već viđeno mnogo puta tokom meča ponovilo se i u poslednjim prelomnim momentima - Lajović je propustio čak tri set lopte, prva za meč bila je trijumfalna Argentincu!

6:2, 6:3, 6:6 - Taj-brejk odlučuje, obezbedio ga je Švarcman gemom u kom Lajović nije došao do poena.

6:2, 6:3, 4:4 - Po ko zna koji put u meču, Lajović je dao lažnu nadu, nije uspeo da se izdigne i ostane u prednosti, pa je Švarcman vratio brejk i sve je bliži pobedi.

6:2, 6:3, 2:4 - Konačno je Duci vezao dva brejka, usput je pri svom servisu imao maksimalan učinak za vođstvo!

6:2, 6:3, 2:1 - Opet je Švarcman oduzeo servis, u možda najdužem gemu na meču. Dve prilike da privede gem kraju uspešno je imao Lajović, a pošto to nije učinio, 14. igrač sveta je prešao u inicijativu i vratio vođstvo.

6:2, 6:3, 1:1 - Vraćen je brejk, Lajović je još jednom izjednačio!

6:2, 6;3, 1:0 - Nije se oporavio Duci od završnice drugog seta, Švarcman je to iskoristio da veže treći gem i drugi brejk.

Dušan Lajović Foto: Tanjug-AP

Drugi set - Lajović napravio brejk nade i odmah sve prosuo 

6:2, 6:3 - Dao nam je Duci nadu brejkom, odmah posle njega se potpuno "ugasio" - Švarcman je napravio niz od 8:0 u poenima za dva vezana gema i osvajanje seta!

6:2, 4:2 - Imao je šansu Lajović na 40:30 za brejk u petom gemu, nije je još jednom iskoristio.

6:2, 3:1 - Pošto je ostavio Lajovića na nuli za 2:1, Švarcman je potom oduzeo još jednom servis, i to iz prve prilike koja mu se ukazala. Previše neiznuđenih grešaka je napravio naš igrač do ovog momenta, čak 19 naspram šest Argentinca!

Dušan Lajović Foto: Tanjug-AP

Prvi set - Švarcman kaznio Ducija za propuštenu priliku

6:2 - Dodao je gas Argentinac posle brejka i prvi set dobio za 33 minuta igre.

4:2 - Kažnjen je Lajović za prokockanu priliku, i to prilično ubedljivo! Švarcman je pri njegovom servisu poveo sa 40:15, pa treću šansu materijalizovao.

3:2 - Nije iskoristio prvu brejk šansu na meču Lajović! Inače, oprema pravi zabunu mnogim gledaocima, Argentinac i Srbin imaju istog sponzora i kombinaciju, pa se razlikuju samo po okrenutosti kačketa.

2:2 - Nastavlja se u istom ritmu, sigurno pri servisu, u idealnim uslovima - u Melburnu je sunčano i nema više tragova peščane oluje, koja je dan ranije potpuno poremetila program od početka.

1:1 - Vrhunski gem Lajovića, bio je još ubedljiviji pri servisu, ostavio je Dijega na nuli!

1:0 - Prvi je na servisu 14. igrač sveta, rešio je prvi gem u svoju korist bez mnogo trzavica.

Dijego Švarcman Foto: Tanjug/AP

Uoči meča

Posle pobeda nad Edmundom i Polmansom, Lajović je naišao na najozbiljniju prepreku, 14. igrača sveta, a pobednik se u narednoj rundi ukršta sa Novakom Đokovićem, kom je rival Nišioka u petak u 4.00 po srednjeevropskom vremenu.

Australijan Open, 5. dan:

Švarcman - Lajović

Fučovič - Pol

Čilić - Bautista Agut

Nišioka - Đoković

Pelja - Fonjini

Sandgren - Kveri

Cicipas - Raonić

Milman - Federer

Video: Zašto na zapadu Noleta ne vole kao Rafu i Rodžera? Lajović nam je to objasnio u dve tačke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Pariz

    24. januar 2020 | 07:16

    Sramno kako je izgubio treci set. A Svarcman pokazao kakav je igrac nigde fer pleja sramnooooo Duci je uzeo 3 set ali jbg sudija i svarclan upropastili mec

  • Др

    24. januar 2020 | 06:19

    Зар је ,уопште , неко и очекивао другачији резултат!???

  • Mihailović

    24. januar 2020 | 08:23

    Osvojen 3.set sutkinja otela Lajoviću, linijski sudac uzviknuo aut nakon udarca Švarcmana,a Švarcman jedva zakačio lopticu koja je završila u autu, tako da je bio SERVIS viner za Lajovića. Pogledao sam snimak nekoliko puta, očigledno Lajoviću ukraden 3.set...Lajović upita Švarcmana,ovaj kaže da mu je zasmetao uzvik linijskog, na snimku uvećane glave vidi se da laže...velika greška sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA