≫ 

Treniraću Ivaniševića, poradićemo na servisu: Novak nahvalio Gorana pa objasnio vezu Srba i Hrvata

On je jedan od mojih idola kada sam bio manji. On dolazi iz Hrvatske, ja sam iz Srbije, to su zemlje koje su jedna pored druge, gotovo identične i istih kultura - istakao je Đoković

  • 9

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković deklasirao je Jošihita Nišioku u borbi za osminu finala Australijan Opena sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:2)!

Posle meča, Đoković je istakao da je duel sa Japancem bio možda i najbolji meč na turniru.

- Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva. To sam, između ostalog, uradio i zbog mog trenera Gorana koji je danas došao. 

1159187916

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Novinar je posebno naglasio da je odličan servis bio prisutan u Novakovoj igri, i upravo istakao Ivaniševića kao nekog ko je uticao na ovaj segment igre.

- Samo pogađam više asova - rekao ja Novak, izazvao salvu smeha na tribinama, i potom nastavio:

- Očiglednu, tu ima mnogo tehničkih detalja o kojima razgovaramo. Naravno, fokusiramo se i na neke druge jednostavne indikatore koje koristite u svojoj igri za servis, rierne i ostalo. Sve to, za sada, funkcioniše dobro po mene.

 

Zanimljivo, novinar je insistirao da Novak objasni detaljnije saradnju sa hrvatskim stručnjakom i otkrije na koji način sarađuju.

- Mnogo se zabavljamo, šalimo, mnogo zavitlavamo. Pričamo razne jezike. Znamo se baš dugo. On je jedan od mojih idola kada sam bio manji. On dolazi iz Hrvatske, ja sam iz Srbije, to su zemlje koje su jedna pored druge, gotovo identične i istih kultura. Trenirao sam u Pilićevoj akademiji u Nemačkoj, pripremao se za Vimibldon.

- Te 2001. godine sam udario nekoliko loptica sa njim, i to mi je bilo tada ostvarenje snova. Bilo je divno. Videti ga u boksu je zaista jedna sjajna stvar. To je posebna energija koja dolazi. On ima odlične analize i zapažanja i odlično sarađujemo.

Video: Nole kao košarkaški trener

U okviru Australijen opena, jedan od događaja će biti i turnir "Legendi" za koji je prijavljen Ivanišević, što je posebno obradovalo Novaka.

- Tu ćemo imati obrnute uloge. Ja ću njega trenirati. Čim uđem u svlačionicu moraću da ga pripremim. Poradićemo na njegovom servisu. 

Novak je prokomentarisao i naredni meč koji će igrati protiv Argentinca.

- Kao što ste rekli on je jedan od najbržih tenisera na turu. On je desnoruk, ali moram da pripremim drugačiju taktiku od ove danas. Ako bi servis bio dobar kao danas, to bi bilo sjajno. Onda imam fenomenalnu šansu. Moram da budem strpljiv, ali i dovoljno agresivan. 

Da podsetimo, Novaka u nastavku prvog Gren slema sezone čeka Dijego Švarcman, Argentinac koji je uz jednu kontroverznu sudijsku odluku pobedio Dušana Lajovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    24. januar 2020 | 12:59

    Nemamo ama baš nikakve sličnosti sa Hrvatima, osim jezika, jer govore 80% srpski jezik. Nedaj Bože da imamo sličnosti sa najvećim monstrumima u istoriji čovečanstva, jedini koji su imali logore za klanje dece.

  • Ako

    24. januar 2020 | 11:20

    Zastidio si me sa ovom izjavom, Novace. Moraš pročitati Arcibalda Rajsa. Ipak, ja ti se divim.

  • Nagard

    24. januar 2020 | 11:51

    A jel gospodin Ivanišević pristao da bude član Djokovicevog tima zbog Novaka ili zbog para?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA