≫ 

Otac ušao na teren posle meča i podigao je, ona se rasplakala: Najemotivnija scena Australijan opena

Teniski svet se oprostio od nekadašnjeg broja jedan u ženskoj kategoriji, Karoline Voznjacki

  • 2
Karolina Voznjacki Karolina Voznjacki u naručku svog oca i trenera Pjotra; Foto: AP/Tanjug

Praćena fantastičnom numerom Nila Dajmonda "Sweet Caroline", sa suzama u očima, jedna od najpoznatijih teniserki sveta Karolna Voznijacki (29) oprostila se noćas od belog sporta.

Dankinja je poražena od Tunižanke Ons Žaber sa 7:5, 3:6, 7:5 u šesnaestini finala na Australijan openu, ali taj poraz nije mogao da baci senku na deceniju i po dobre karijere.

- Mislim da je bilo očekivano da poslednji meč u karijeri odigram u tri seta i da je okončam forhend greškom. To je ono što me je pratilo tokom čitave karijere, tako je moralo da bude. Bilo je sjajno, bilo je ovo sjajno iskustvo. Srećna sam, ali i spremna za novo poglavlje - rekla je Karolina u suzama.

Karolina Voznjacki Karolina u suzama daje poslednji intervju kao aktivna igračica; Foto: AP/Tanjug

Sam oproštaj bio je vrlo emotivan. Karolina je stajala na centru terena i gledala srceparajući video sa porukama ostalih igrača među kojima su bili i Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafa Nadal, Serena Vilijams...

- Ne znam kako da ti kažem zbogom. Znam da se taj trenutak približava. Poznajemo se predugo, a živeli smo u istom gradu nekoliko godina. Viđao sam te kako treniraš na ulici i družiš se sa svojim psima. Mislim da smo postali sjajni prijatelji. Ti si izvanredna osoba, a tvoj doprinos tenisu kao igri je vrlo pozitivan i definitivno ćeš nam nedostajati. Želim da ti i tvoj muž Dejvid imate divan zajedničk život - poručio je Novak u video poruci.

Poslednji meč u karijeri Karoline Voznijacki gledala je uživo njena porodica, a otac i trener Pjotr preskočio je ogradu, ušao na teren i podigao je visoko u vazduh. Potom su joj se pridružili suprug Dejvid, majka Ana i brat Patrik koji su takođe zaplakali.

Karolina Voznijacki je osvojila jedan grend slem, Australijan open 2018, kao i 29 različitih turnira širom sveta što joj je omogućilo da u tri navrata bude svetski broj jedan, a dve godine uzastopno završi na vrhu WTA liste. Takođe, 11 godina uzastopno je osvajala bar po jedan WTA turnir što je čini jednom od priznatijih u istoriji ove igre.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    24. januar 2020 | 08:41

    Volio sam je kao teniserku jedna od omiljenih ona je mogla mnogo vise da postigne al majcinstvo joj je bilo ispred karijere ...gledao sam je uzivo u Ulcinju fed kup ..divna je zao mi je sto napusta tenis ...sve naj Kim.

  • Minja Subota

    24. januar 2020 | 15:01

    Secam se kad je pocinjala da igra,pa kada je bila 1 i u top formi,kao juce da je bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA