Čilić napravio dosad najveće iznenađenje na Australijan openu: Izbacio 9. nosioca posle velike borbe

Pravi rat u pet setovima vodili su Hrvat i Španac

  • 0
Marin Čilić

Foto: AP/Tanjug

Marin Čilić je napravio dosad najveće iznenađenje u muškom žrebu na Australijan openu. Hrvatski teniser, trenutno 39. na ATP listi, eliminisao je Španca Roberta Bautistu Aguta posle velike borbe u pet setova sa 6:7, 6:4, 6:0, 7:5, 6:3.

Agut je bio 9. nosilac turnira i on je posle Beretinija (8 nosilac), najviše rangirani teniser koji je ispao u muškoj konkurenciji.Takođe, bio je u odličnoj formi od starta sezone, pa je i po kladionicama važio za favorita protiv Čilića, ali hrvatski teniser, koji ima i Gren slem titulu, zna kako se igraju veliki mečevi i pobeđuje pod pritiskom.

Iako je izgubio prvi set posle tajbrejka, Čilić je u nastavku zaigrao bolje. Drugi set je dobio sa 6:4, a treći sa 6:0. Međutim, ni Agut se nije predavao, pa je četvrti set posle sat vremena borbe dobio sa 7:5. Usledio je peti odlučujući set u kiojem je Čilić na startu napravio brejk i čuvao prednost do kraja i na kraju slavio sa 6:3 i obezbedio mesto u 4. kolu, gde ga čeka pobednik meča Cicipas - Raonić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA