Raonić napravio najveće iznenađenje na AO i olakšao Đokoviću put ka završnici!

Stefanos Cicipas je završio učešće u 3. kolu turnira u Melburnu

  • 10
Miloš Raonić Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Imamo najveće iznenađenje Australijan opena! Miloš Raonić je izbacio 6. nosioca turnira, Grka Stefanosa Cicipasa, i slavio je sa 7:5, 6:4, 7:6. Cicipas je prošle godine igrao polufinale u Melburnu, tako da ga očekuje gubitak poena i pad na ATP listi.

Znalo se da je Miloš Raonić jedan od favorita iz senke i da nikome neće biti lako protiv naturalizovanog Kanađanina, koji ima ubitačan servis.

To je na svojoj koži osetio Cicipas, koji nije uspeo da dođe ni do brejk lopte protiv Raonića.

Raonić je bio siguran na svom servisu, a Cicipas je imao krizu u završnici prvog seta, što je Raonić iskoristio za kapitalno vođstvo i ubrzo je došao do vođstva od 1:0.

Ubrzo je i na startu drugog seta Raonić napravio brejk, i do kraja seta čuvao je prednost za vođstvo od 2:0.

Miloš Raonić Stefanos Cicipas Stefanos Cicipas; Foto: Tanjug/AP

Pokušao je Grk u trećem setu da se vrati, ali je Raonićev servis bio ubitačan i nepremostiva prepreka za Grka.

Došlo se do tajbrejka, u kojem je Raonić bio uspešniji i slavio je sa 7:1 i tako obezbedio plasman u 4. kolo, gde ga čeka Marin Čilić, koji je takođe napravio iznenađenje i izbacio 9. nosioca turnira, Roberta Bautista Aguta.

Raonić je ovom pobedom olakšao Đokoviću dalji žreb, jer je Cicipas bio potencijalni rival Novaka u četvrtfinalu. Tako će Novak, ukoliko eliminiše Dijega Švarcmana u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela Čilić - Raonić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    24. januar 2020 | 17:11

    Pa mali Grk reče da je on naslednik velike trojke i da će nekoliko njih mladih da poteraju dede u penziju vrlo brzo?

  • Uzu

    24. januar 2020 | 12:00

    Raonić i Čilić nemaju šansi protiv Đokovića, Cicipas je jedini koji je mogao da bude problem. Ovako, put do titule je otvoren. Sa Federerom se nikad ne zna ako dođe do polufinala, a u finalu jedino ako bude Medvedev pa bude neizvjesno, Nadal nema šansi.

  • BOBA

    24. januar 2020 | 13:00

    Ne potcenjujmo Raonića koji kada je zdrav može svakoga da pobedi jer ima ubitačan servis, kao i Čilić koji imaju inspiraciju kada igraju protiv Noleta, mada je naš as apsolutni favorit ko god da igra protiv njega na AO jer je spreman i teren mu odgovara. Daće bog da slavimo po 8.put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA