≫ 

Federer bio na ivici ispadanja, pa slavio u epskoj drami 5. seta: Nikad ne potcenjuj srce šampiona!

U narednom kolu će igrati protiv Martona Fušoviča iz Mađarske

  • 22

Rodžer Federer je savladao Džona Milmana posle epske borbe u 3. kolu Australijan opena u kojoj je bio primoran da igra pet setova. Švajcarac je savladao Australijanca sa 3:2 (4:6, 7:6, 6:4, 6:4, 7:6), iako je bio na pragu poraza.

Gubio je sa 8:4 u super tajbrejku 5. seta, ali je zatim vezao 5 vezanih poena, došao do meč lopte, koju je i iskoristio.

 

Federerova žena Mirka bila je na ivici nervnog sloma dok je gledala dramatičan meč, dok je Australijanac koristio sva sredstva da naškodi Federeru, a u tome mu je pomogao i stari trik sa natopljenim lopticama.

Već posle žreba je bilo jasno da Federara čeka "mina" u 3. kolu i duel protiv starog znanca, koji ga je već jednom šokirao na Gren slemu - Džona Milmana. Federer i Milman su pre ovog duela odmerili snage tri puta, Rodžer je slavio dva puta, a Australijanac jednom, i to na pomenutom US Openu 2018. godine.

Rodžer Federer, Džon Milman, Australijan open

Foto: AP/Tanjug

Australijanac je bio posebno inspirsan i zbog toga što igra na domaćem terenu podršku sa tribina iskoristio je da odigra fenomenalan meč protiv 3. nosioca turnira i osvajača 20 Gren slem titula.

Već posle četiri gema prvog seta, videlo se da Federera čeka duga noć u Melburnu. Milman je napravio brejk na startu, i čuvao je prednost sve dok nije trebalo da servira sa set. Tada je Federer uspeo da vrati brejk, ali je poklekao pod pritiskom u narednom, kada mu je Australijanac oduzeo servis bez izguljenog poena, za eksploziju u Rod Lejver Areni.

Džon Milman

Džon Milman; Foto: AP/Tanjug

Drugi set doneo je veliku borbu od gotovo sat vremena. Ovoga puta nije bilo brejka, igrači su bili sigurni na svoj servis i samo je Federer propustio jednu brejk loptu u završnici set. Milman je izdržao nalet, ali je poklekao u tajbrejku, koji je Federer dobio sa 7:2.

Bila je to samo najava epske borbe koja nas čeka do kraja meča. Federer je stabilizivao servis, propustio je prvu brejk šansu pri vođstvu od 4:3, ali je Milman odbio taj njegov napad.

Međutim, Federer je napao i nedugo zatim, kada je Milman servirao za ostanak u setu. Posle dugog gema i nekoliko izjednačenja, Federer je iskoristio drugu set loptu i poveo sa 2:1.

Rodžer Federer, Džon Milman, Australijan open

Rodžer Federer; Foto: AP/Tanjug

Mnogi su pomislili da je tada slomio otpor žilavog Australijanca, ali je Džon imao drugačije planove. Napadao je Federerov servis, a zatim u 7. gemu došao do prve brejk lopte koju je i iskoristio. Ubrzo je servisima potvrdio prednost i uveo meč u 5. set.

Krenuo je u petom sjajno, napravio je brejk na startu i došao na korak od trijumfa. Ali, šampion poput Federera se ne predaje tako lako. Već u sledećem gemu dolazi do dugog gema u kojem je Milman imao nekoliko gem loptu za 3:1, ali je Federer iskoristio treću brejk loptu i poravnao rezultat.

Imao je Milman u 7. gemu nove dve vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio.  Zatim je izdržao pritisak i 0:30 na svoj servis i poravnao rezultat na 4:4.

Federer je posle pritiska na svom servisu uspeo da izdrži i poveo je sa 5:4, ali je i Milman izdržao u narednom gemu, iako je bio na dva poena od poraza.

Do kraja su obojica bila sigurna na svoj servis, pa smo gledali super tajb brejk, u kojem se igra do 10. Milman je bolje počeo i prvi napravio mini brejk i došao do 5:2. nastavio je Milman agresivno u super tajbrejku i ubrzo napravio novi mini brejk i do 8:4. Imao je i dva servisa, ali je Federer vezao 6 poena i pokazao da je neverovatan šampion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja sam ja

    24. januar 2020 | 15:01

    izvukao se matori lisac

  • Kik

    24. januar 2020 | 14:54

    Neverovatno kako se Federer provukao a onaj nije iskoristio toliku prednost,još domaća publika navija za ovog nadobudnog federera,sramota a Mirka se uplašila kao da nema dinara u džepu, žalosno,takvima nikad dosta..

  • Marko cg primorje

    24. januar 2020 | 14:57

    Gledao sam cijeli mec ovaj Milman penal teski 8-4 pa 8-5 i dva svoja servisa i prc savrseno igrao i na kraj buć. Federeru sledeci protivnik laganica..izvukao se ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA